Τέσσερις νέες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις παρουσιάζονται τον Ιούνιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στις 4 και 11 Ιουνίου το πρωτόπαιχτο θεατρικό έργο «Η Σκιά του Ειδώλου», του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σε σκηνοθεσία Μαρίκας Θωμαδάκη και ερμηνεία Βασίλη Παπαδημητρίου.

Η παράσταση καταγράφει τα συναισθήματα, τη σύγκρουση ανάμεσα στην επιβεβαίωση και την ανασφάλεια, ενός νεαρού ηθοποιού στην πρώτη πρεμιέρα της ζωής, όπου υποδύεται τη ζωή του πρωτότοκου γιού του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη, Νικόλαου Δραγούμη, του άγνωστου Έλληνα ζωγράφου που έζησε στη Γαλλία, ονομάστηκε ο Βαν Γκογκ της Ελλάδος και πέθανε στο Δρομοκαΐτειο με την παράνοια να συνοδεύει το μεγάλο του ταλέντο κι αφού προηγουμένως βίωσε τον εγκλεισμό σε αρκετά ευρωπαϊκά ψυχιατρεία.

Στη συνέχεια από το Σάββατο 8 Ιουνίου και κάθε Σάββατο ως το τέλος του μήνα, θα ανέβει η μαύρη κωμωδία «Η Γραμμή», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουξέ. Πρόκειται για το πιο γνωστό θεατρικό έργο του πολυβραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Ίσραελ Άρθουρ Χόροβιτς, που γράφτηκε το 1967, αλλά παραμένει ακόμη και σήμερα επίκαιρο. Πέντε άνθρωποι στέκονται σε μια ουρά και ξεχνούν τι περιμένουν.

Ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει παλεύει να περάσει πρώτος. Σύγκρουση, ανταγωνισμός, διεκδίκηση. Όλοι θέλουν να βρεθούν πρώτοι και θα κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν αποκαλύπτοντας και ανακαλύπτοντας τη ματαιότητα αυτής της πρωτιάς. Παίζουν: Γιώργος Σουξές, Αντώνης Χαντζής, Νίκη Λειβαδάρη, Λεονάρντο Σφοντούρης και Βασίλης Χρηστίδης.

Παράλληλα την Κυριακή 9 Ιουνίου η Θεατρική Ομάδα του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων θα παρουσιάσει το έργο του Αλέξανδρου Ραγκαβή «του Κουτρούλη ο Γάμος» σε σκηνοθεσία Αγγέλας Καζακίδου.

Τέλος στις 18 και 19 Ιουνίου η Θεατρική Ομάδα Minus [two] ανεβάζει την παράσταση «Post Hamlet ή μετά-Άμλετ» σε σκηνοθεσία Στέλλας Μαρή. Η παράσταση, επιδιώκει να αναδείξει τον σαιξπηρικό λόγο, μέσα σε ένα ιδιότυπο, διαφορετικό έργο, ενώ συνδιαλέγεται δημιουργικά με την τεχνολογία, και τον κινηματογράφο με την προβολή αποσπασμάτων από την ταινία του G. Kozintsev με τον Ινοκέντι Σμοκτουνόφσκι στο ρόλο του Άμλετ. Παίζουν οι: Γεωργία Αχιλλεοπούλου, Ηλίας Βαλάσης, Κατερίνα Γκατζόγια, Χαρά Κονταξάκη, Στέλλα Μαρή και Αγγελική Μπίνη.