Ξύλινα στρατιωτάκια, τεράστια γλειφιτζούρια, αμέτρητα λαμπιόνια, κορδέλες και φιόγκοι παντού, στολισμένα έλατα και όμορφες μουσικές.

Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη αρχίζει να ζωντανεύει μέσα από τα ήδη εορταστικά, καθιερωμένα, στέκια στην πόλη που μεταφέρουν τη μαγεία των Χριστουγέννων σε όσους τα επισκεφτούν.

Little Kook

Φαντασμαγορικός στολισμός που πραγματικά συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω του. Αν κάτι ξέρει να κάνει πολύ καλά το Little Kook αυτό σίγουρα είναι να μας μεταφέρει τη μαγεία των Χριστουγέννων με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο και να συγκινεί (έστω και λίγο) ακόμη και τους πιο ουδέτερους.

Χαρακτηριστικοί, μεγάλοι καρυοθραύστες, φωτεινά αστέρια, δέντρα με αμέτρητα χρωματιστά λαμπιόνια, ελάφια που σέρνουν ένα έλκυθρο και ό,τι άλλο βάλει ο νους μικρών και μεγάλων θα το βρείτε εδώ.

Το καθιερωμένο, πλέον, στέκι στου Ψυρρή (Καραϊσκάκη 17) εκτός από τον επιβλητικό χώρο του, φημίζεται και για τα αμέτρητα είδη σε γλυκά που βάζουν σε πειρασμό μικρούς και μεγάλους. Ακόμη κι αν δεν θέλετε να καθίσετε στο χώρο του, σίγουρα μια φωτογραφία με το χαρακτηριστικό σκηνικό του θα την βγάλετε

Tazza

Το μαγαζί- έκπληξη στον πεζόδρομο της Πετράκη, μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας αγαπά ιδιαιτέρως τα Χριστούγεννα. Ισορροπώντας αρμονικά μεταξύ της ρετρό αισθητικής και της μοντέρνας διάθεσης που χαρακτηρίζει την εκπληκτική διακόσμησή του, βάζει σε εορταστικό mood όποιον το επισκεφτεί ή περάσει από τον πεζόδρομο με τον υπέροχο, χριστουγεννιάτικο στολισμό του.

Πρόκειται για μια all day επιλογή, γεμάτη σχεδόν πάντα, για καφέ, lunch break ή ένα ποτήρι κρασί το βραδάκι.

Παλιάτσος

Με σπιτική ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις άνετα και οικεία, ο Παλιάτσος στην πλατεία Αγίας Τριάδος στην Πεντέλη, υποδέχτηκε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου όπως ακριβώς της αξίζει. Η εορταστική διάθεση που δημιουργείται από τον αντίστοιχο στολισμό και ένας νέος κατάλογος με υπέροχα cocktails και προσεγμένα πιάτα εγκαινιάζουν την εορταστική περίοδο με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο.

Με εικόνα που προσιδιάζει περισσότερο σε σαλέ ή λόμπι ξενοδοχείου, ο φιλόξενος και ζεστός χώρος του προδιαθέτει για άκρως παρεΐστικες και οικογενειακές στιγμές. Η μουσική του έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα βινύλια.

Fairytale

Το πιο όμορφο παραμύθι παίρνει σάρκα και οστά στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ν.Τρυπιά  48-50), ξυπνώντας ευχάριστες παιδικές μνήμες. Στο Fairytale, απολαμβάνουμε ζεστά ροφήματα και απολαυστικά γλυκά παρέα με τους αγαπημένους ήρωες των παιδικών μας χρόνων. Πιάνουμε θέση δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και με την συντροφιά του Άγιου Βασίλη, ζούμε τα πιο μαγικά Χριστούγεννα, σε ένα μέρος όπου η πραγματικότητα δεν χωράει.

Noel

Με όνομα που παραπέμπει στην αγαπημένη εποχή όλων (τουλάχιστον των περισσότερων), μικρών και μεγάλων, κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο όμορφου, χριστουγεννιάτικου στεκιού στην πόλη. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμησή και η εορταστική του ατμόσφαιρα κάθε χρόνο από τις πιο ενδιαφέρουσες εικόνες που περιμένουμε να δούμε αυτήν την περίοδο, η οποία καταφέρνει (πάντα) να μας μεταφέρει την μαγεία της εορταστικής περιόδου και με το παραπάνω.

Στο στέκι πίσω από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη) που κάθε μέρα του χρόνου είναι Χριστούγεννα, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα ενδιαφέροντα cocktails και το απολαυστικό του brunch.