Την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια πραγματική υπερπαραγωγή μπαλέτου θα έχει το ελληνικό κοινό με την παράσταση «Η Ωραία Κοιμωμένη» που παρουσιάζεται τον Οκτώβριο, στο θέατρο Badminton.

Την παράσταση υπογράφει ο θρύλος των Bolshoi, Γιούρι Γκριγκόροβιτς που θεωρείται ο μεγαλύτερο εν ζωή χορογράφος της Ρωσίας. Ο Γκριγκόροβιτς επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από τα μοναδικά sold out του περασμένου φθινοπώρου με τον «Σπάρτακο» και τη «Λίμνη των Κύκνων».

Για τις ανάγκες της παραγωγής έρχονται από τη Ρωσία δύο νταλίκες 13 μέτρων που μεταφέρουν τα υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, ενώ στο θέατρο Badminton αφαιρούνται 100 περίπου θέσεις καθώς απαιτείται μια τεράστια σκηνή για να υποδεχθεί σχεδόν 100 συντελεστές.

Επιπλέον, θα γίνουν προετοιμασίες και ειδικές κατασκευές που θα δώσουν τη δυνατότητα να παρουσιαστούν τα ειδικά εφέ που απαιτεί η παραγωγή όπως μπαλαρίνες που ίπτανται, ειδικές καταπακτές από τις οποίες θα εξαφανίζονται οι χορευτές κ.α.

Η «Ωραία Κοιμωμένη», γράφτηκε το 1890, και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην Ιστορία του μπαλέτου, όχι μόνο ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά και σαν το πρώτο επιτυχημένο έργο για μπαλέτο που συνέθεσε ο Tchaikovsky.

Ο συνθέτης εμπότισε την παραμυθένια πλοκή του μπαλέτου με έντονα συναισθήματα, ενσωματώνοντας μια ανθρώπινη ιστορία, μια ιστορία γεμάτη συγκίνηση και περιπέτεια, μια ιστορία με κινδύνους αλλά και θάρρος που τελικά έχει ένα αίσιο τέλος με τη δύναμη της αγάπη.

Το μπαλέτο της «Ωραίας Κοιμωμένης» μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και τόπο, σε μια χώρα όπου κατοικούν νεράιδες, πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος.

Όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία σηκωθεί, η ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αουρόρα εκτυλίσσεται και ζωντανεύει μέσα από ένα ακαταμάχητο χορό, την ακαταμάχητη μουσική του Tchaikovsky, τα μαγευτικά κοστούμια και το σαγηνευτικό σκηνικό που έχουν την υπογραφή του Σιμόν Βιρσαλάτζε, του πιο σπουδαίου ίσως σκηνογράφου που δούλεψε μαζί με τον Γιούρι Γκριγκορόβιτς τόσο στα Κίροβ όσο και στα Μπολσόι.

Παραστάσεις θα δοθούν με την καθοδήγηση και την παρουσία του ίδιου του Γιούρι Γκριγκόροβιτς, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 20.30, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 16.00 και 20.30 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 12.30 και 17.30.

Εισιτήρια προπωλούνται στο 210 8840600, abcd.gr, viva.gr 13855 και στα καταστήματα Public και τα Forthnet.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο της μοναδικής παράστασης…