Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Φεστιβάλ «Επινοώντας την παράσταση» που θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Περιλαμβάνει 14 παραστάσεις από ισάριθμες θεατρικές ομάδες, που προσεγγίζουν τη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα μέσα από διάφορες κωμικές φόρμες, πάντα στο πλαίσιο του θεάτρου της επινόησης.

Νέοι καλλιτέχνες του θεάτρου χρησιμοποιούν τα εργαλεία της κωμωδίας για να παρουσιάσουν «επινοημένες» παραστάσεις, μέσα απ’ τις οποίες σχολιάζουν και ερμηνεύουν την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα σήμερα, προσδιορίζουν τη δική τους θέση μέσα σ’ αυτή και εκφράζουν τις απόψεις τους.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον Κάτω Χώρο και στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, όπου κάθε ομάδα θα παρουσιάσει την παράστασή της 3 φορές σε διαφορετικές ώρες, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που ακολουθεί.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και η παράσταση που θα διακριθεί θα παρουσιαστεί ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στις αρχές της καλλιτεχνικής περιόδου 2012-2013.

Οργανωτική Επιτροπή: Μαρία Παπαλέξη, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Νικόλ Δημητρακοπούλου
Κριτική Επιτροπή: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Άννα Τσίχλη, Γιώργος Σαμπατακάκης, Δημήτρης Δημόπουλος & τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής

INFO:
Από 28 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου 2012
Τιμές εισιτηρίων: 10€ (ισχύει για 2 παραστάσεις), 50€ (ισχύει για όλες τις παραστάσεις)
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, ΦΙΞ. Τηλ. 210-9212900