Από τα πιο εύγευστα και με αρκετές πρωτεΐνες ψάρια, ο μπακαλιάρος αδιαμφισβήτητα έχει συνδεθεί με τα παιδικά μας χρόνια. Ποιος απ΄ όλους εσάς δεν έχει καθίσει 25η Μαρτίου στο οικογενειακό τραπέζι και δεν έχει φάει (ακόμη και με το ζόρι) μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά ή στο φούρνο πλακί; Και μην πείτε όχι. Γιατί σίγουρα θα είναι ψέματα. Για την 25η Μαρτίου, λοιπόν, δεν είναι λίγα εκείνα τα εστιατόρια και οι ψαροταβέρνες της πόλης που εντάσσουν τον μπακαλιάρο στο μενού τους -κάποια από αυτά μάλιστα τον «δουλεύουν» και κατά την υπόλοιπη διάρκεια του χρόνου- θυμίζοντάς μας, έτσι, κάτι από τα παλιά. Στην παραδοσιακή -τηγανητός με σκορδαλιά ή πλακί- αλλά και σε πιο μοντέρνα εκδοχή, όπως και να τον σερβίρουν σίγουρα συγκαταλέγονται στις επιλογές για έξοδο ψαροφαγίας την 25η Μαρτίου.
Fish Point
Ρακί Μεζέ
Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου
Δουράμπεης Oyster