Ένας νέος θεσμός γεννιέται στη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού. Για εφτά ημέρες, από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου, οι Θεσσαλονικείς θα ακολουθήσουν τα βήματα 20 χορευτικών σχημάτων στους δύο χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ: το Θέατρο Κήπου και το Θέατρο Άνετον.

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Xορού φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό που θα φιλοξενεί όλες τις σύγχρονες και πρωτοποριακές χορευτικές τάσεις που γεννιούνται στη Θεσσαλονίκη ενώ συγχρόνως θα παρακολουθεί την πορεία του σύγχρονου χορού μέσα από την παρουσίαση χορευτικών ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού φιλοξενεί μία διεθνή προσωπικότητα του τέχνης του χορού, το διάσημο χορευτή και χορογράφο David Zabrano, ο οποίος από τις 13 έως τις 17 Ιουνίου θα παραχωρήσει master classes στους χορευτές των ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Η αυλαία του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού θα ανοίξει στις 17 Ιουνίου στο Θέατρο Κήπου με την παράσταση “My Fire Is Still Burning For You” σε χορογραφία και εκτέλεση του μοναδικού David Zamprano.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα

17 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ 21.00

DAVID ZAMBRANO

“My Fire Is Still Burning For You”

Πρόκειται για ένα σόλο που αποτελείται από δύο πράξεις.
Στην πρώτη πράξη, ο Zambrano θέλει να πει σε αυτόν/αυτήν ότι το πάθος του για τον χορό ακόμα καίει. . Εδώ παίζει με την κίνηση και τους ήχους που παράγονται από το σώμα του.
Στη δεύτερη πράξη, o Zambrano γίνεται ένα μέσο που αντιπροσωπεύει τη Γη του σήμερα. Ο πλανήτης Γη φωνάζει από τον πόνο που έχει προκληθεί από το ανθρώπινο είδος. Ο Zambrano γίνεται ο πόνος, και εκτελεί ένα από τα πιο δραματικά και έντονα σόλο που έχει κάνει ποτέ. Κατά τη διάρκεια αυτής της δεύτερης πράξης, χορεύει στο ρυθμό της μουσικής του Σλοβάκου συνθέτη Vladimir Godar, “Stabat Mater”, που παίζεται από την Iva Bittova, διάσημη Τσέχα και τραγουδίστρια.

Ο David Zambrano είναι μία σημαντική μορφή του παγκόσμιου σύγχρονου χορού. Θεωρείται εμπνευσμένος καθηγητής, μοναδικός performer, πρωτοπόρος χορογράφος. Το πάθος του για πολιτιστική ανταλλαγή, για πάνω από 25 χρόνια, επηρεάζει τη δουλειά του μέχρι και σήμερα. Ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ όμως διδάσκει και χορεύει σε όλο τον κόσμο και στις δουλειές του ενώνει καλλιτέχνες από όλη την υφήλιο. Έχει συνεισφέρει γενναιόδωρα στην τέχνη του χορού επηρεάζοντας καλλιτέχνες και χορογράφους ενώ η εξέλιξη των τεχνικών του, Flying Flow και Passing Through, έχουν δώσει ώθηση στον αυτοσχεδιαστικό χορό και έχουν υιοθετηθεί σε χορογραφίες παγκοσμίως. Οι παιδαγωγικοί του μέθοδοι έχουν επηρεαστεί από τα project του, κρατώντας φρέσκο και ενδιαφέρον τον τρόπο διδασκαλίας του. Βραβεύτηκε πρόσφατα με το βραβείο Guggenheim Choreography Fellowship 2010.

18 ΙΟΥΝΙΟΥ- ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ 21.00
1. ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ DITTO
«Σώμα Ι»

Η θρησκεία και τα συστήματα ηθικής σε κρίση. Το ερωτικό σώμα δέχεται επίθεση• φονεύεται ή παραμερίζεται στη σκιά• εξιδανικεύεται ή αγιοποιείται. Το σώμα αντεπιτίθεται. Μεταλλάσσεται ή νοσεί. Γίνεται ποίημα, ονειροπολεί, επαναστατεί.
Σύλληψη – Χορογραφία: Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Ερμηνεία: Νεφέλη Σταμούλη (live), Ευτυχία Κιουρτίδου (video)
Video – Φωτισμοί: Θωμάς Γκίνης

2. ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΧΑΝΘ
«Εν Λευκώ»

Ένας λευκός φάκελος χωρίς παραλήπτη… Μια υπόσχεση που έμεινε ανεκπλήρωτη…Αιωνιότητα! Αγάπη! Ελευθερία! Όνειρο! Χαρά! Τι χρώμα έχουν; Λευκό; Ζωή σε άσπρο-μαύρο; Ζωή γεμάτη χρώματα;
Έχει η μοναξιά χρώμα:, Τα δάκρυα και η λύπη μπορούν να πλημμυριστούν από φως;
Ένας άδειος καμβάς…Μία ιστορία που περιμένει να γραφτεί…Εν λευκώ…
Χορογραφία/ Σκηνοθεσία Simone Martins
Σκηνικά: Τάσος Παπαδόπουλος
Κοστούμια: Barbara Martins
Μουσική: Elis Regina, Café del Mar, Fort Minor
Χορεύουν:
Χοροθέατρο Τέχνης Χ.Α.Ν.Θ.: Ανδρέας Joycey, Δήμητρα Κυρίδου, Barbara Martins, Θεοδώρα Σιαξαμπάνη, Μαρία Μανδυλά, Κατερίνα Ιωαννίδου, Δώρα Στρινοπούλου, Μαρία Παπαδημητρίου

19 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ 21.00
1. ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ ΔΡΩΣΑ ΜΑΖΑ
«Dark and shadow»

Η «εικονολατρεία» και η «εικονολαγνεία» είναι οι καθοδηγητές στην κοινωνία μας και όχι μόνο στην ελληνική πραγματικότητα. Τα πάντα άγονται και φέρονται γύρω από την εικόνα, έτσι δημιουργούνται fau-συνειδήσεις. Όλοι ψάχνουν για μια «ωραία εικόνα», του εαυτού και του άλλου. Πως είναι αν αφαιρέσεις το φως, πως είναι οι σκιές στο σκοτάδι;
Ένα πείραμα με τη φαντασία και την πραγματικότητα.

Iδέα -χορογραφία – καλλιτεχνική επιμέλεια : Αυγή Προγκίδη
Χορεύουν: Γεύση Τουρουτόγλου Έλενα Τζανάβαλου
Κωσταντίνος Παπανικολάου
video maker: Χρύσα Τζελέπη
Μουσική: Erick Truffaze, Armada Mar

2. ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ
«Δε ξέρω που πάω…..»

Κάποιοι τους είδανε να περνάνε, κάποιοι άλλοι τους σταματήσανε, κάποιοι κρυφτήκανε γιατί τους φοβηθήκανε, άλλοι τους εκμεταλλευτήκανε, τους βρίσανε, τους χτυπήσανε, και λίγοι τους αγαπήσανε. Αυτοί όμως ακάθεκτοι συνεχίσανε να περπατάνε χωρίς να ξέρουνε που πάνε και να πιστεύουνε σε ένα όνειρο. Που πάω; Γιατί με εμποδίζουν; Θα με βοηθήσεις; Μπορείς να με κουβαλήσεις; Δεν αντέχω άλλο.

Χορογραφία: Σοφία Παπανικάνδρου, Χάρης Πεχλιβανίδης
Χορεύουν: Σοφία Παπανικάνδρου, Χάρης Πεχλιβανίδης
Επιμέλεια ερμηνείας: Άσπα Φούτση
Μουσική: Axion of Choice
Κοστούμια: Άσπα Φούτση

20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ 21.00

1. ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ ΚΙΝΑΙΣΘΗΣΗ
«Dreaming in colour»

Η προγραμματισμένη κίνηση και λειτουργία του σύγχρονου “κρίσιμου’’ ανθρώπου (στην εργασία, στην επικοινωνία, στον έρωτα). Οκτώ χαρακτήρες ενός θιάσου τσίρκου, στη δύσκολη εποχή που διανύουν τολμούν να διασκεδάζουν και να ονειρεύονται…!

Concept- Χορογραφία: Κατερίνα Αντωνιάδου
Σκηνοθεσία: Σμαρώ Πλατιώτη
Χορεύουν- Ερμηνεύουν: Έλλη Παπαδάτου, Κώστας Καφαντάρης, Αναστασία Δίγκα, Μαργαρίτα Παναγιώτου, Γιάννης Βαρβαρέσος, Αλέξανδρος Τσιούκας, Στέφανος Πίττας, Κατερίνα Αντωνιάδου

2. ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
«erga omnes…”

Η πορεία τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων που η ζωή τους πρόσφερε απλόχερα τα “δώρα “ της και εκείνοι ο καθένας με το δικό του τρόπο, στη δική του διαδρομή…τα χρησιμοποίησε…
Πορείες από το ημίφως στο σκοτάδι, από τη συγκρότηση στη διάλυση, από την ομορφιά στην τρέλα, από την επιθυμία στην απώλεια, από την αμετροέπεια στον απόλυτο προoρισμό…
Πορείες που αφήσανε για αποτυπώματα στιγμές… στιγμές που αν τοποθετηθούν στη σειρά δημιουργούν διαδρομές… ζωές. Πορείες τόσο διαφορετικές αλλά και τόσο όμοιες, τόσο εγωκεντρικές… πορείες έξοχες και μηδαμινές.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τατιάνα Παπαδοπούλου
Χορογραφία: Τατιάνα Παπαδοπούλου
Μουσική: Αντώνης Σουσάμογλου
Μουσική Παραγωγή Ηχου : Νίκος Κατικαρίδης
Σκηνογραφία –Κοστούμια : Nίκος Καλαϊτζίδης
Εκτέλεση Κοστουμιών: Mαρία Παπαδοπούλου
Σχεδιασμός φώτων : Μαρία Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες : Jimmys Andoniadis
Χορευτές : Αφροδίτη Γεωργιάδου, Άννα Δαβουρτζίκα, Σοφία Καλπενίδου, ΗλίαςΤσάκωνας, Εύα Χριστοφιλίδου
Προγραμματισμός midi:Νίκος Κατικαρίδης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Μίξη Ήχου : Στέφανος Καλοτεράκης
Παίζουν οι μουσικοί: Αντώνης Σουσάμογλου (βιολί), Δημήτρης Δελφινόπουλος (βιόλα),Γιάννης Στέφος (τσέλο), Κατερίνα Γίμα (άρπα)

3. ΑΜΑΓΑΛΜΑ
«Public Idiot»

Δυο γυναίκες δρούν «δημόσια» και «ιδιωτικά».Η εργαζόμενη γυναίκα, η σύζυγος, η ποπ σταρ τραγουδίστρια, η επιστήμονας, η μητέρα, που όλες όμως εμφανίζουν συμπτώματα αμφιθυμίας ως προς την προβληματική ρευστότητα του δημόσιου και του ιδιωτικού.Οι αντιπαραβαλλόμενοι ανδρικοί ρόλοι (ο σύζυγος, ο εργοδότης) αλλά και άλλοι γυναικείοι κατασκευάζονται, ανακατασκευάζονται και υπαινικτικά ακυρώνονται πάνω σε ένα γυναικείο σώμα κάθε φορά.

Χορογραφία-Σύλληψη: Μαρία Γοργία
Ερμηνεύουν: Ράνια Γλυμίτσα, Μαρία Γοργία
Κείμενα: Ράνια Γλυμίτσα. Μαρία Γοργία, Άρης Σκλάβος
Μίξη Ήχου: Σταύρος Αποστολάτος
Σκηνικά: Μαρία Γοργία,Σταύρος Αποστολάτος, Έλενα Φιωτάκη
Κοστούμια: Σταύρος Αποστολάτος
Βίντεο: Βάνα Κωσταγιόλα
Βοηθός Χορογράφου: Άρης Σκλάβος
Κατασκευή Σκηνικών: Έλενα Φιωτάκη, Γιάννης Ψαλτάκης
Φωτογραφία: Αγγελική Σβορώνou

21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ 21.00

ANILINE DANCE THEATER
1. «Δωμάτιο Λαβυρίνθου»

Έξι διαφορετικοί άνθρωποι όπου μέσα από ένα τυχαίο γεγονός παρασύρονται στη δίνη του «Δωματίου Λαβυρίνθου». Εκεί τους περιμένει ο δικός τους Μινώταυρος. Υπάρχει Μίτος πέρα από το Μύθο; Και τι χρώμα θα βαφτούν τα πανιά της επιστροφής;

Ιδέα: Νατάσσα Αραμπατζή, Δανάη Τάνη
Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Νατάσσα Αραμπατζή
Εμφανίζονται: Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Νατάσσα Αραμπατζή, Στέλλα Χατζηεμμανουήλ, Πένυ Ελευθεριάδου, Τέλης Ζαχαράκης, Μαριάννα Σολομωνίδου, Κωνσταντίνος Γεωργαλής
Μουσική: Φένια Σκλάβου, Γιάννης Λεουτσάκος, Γιώργος Ζαφειριάδης
Κείμενα: Δανάη Τάνη
Φωτισμός: Δημήτρης Κοκολινάκης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Μπαλάσκας

OΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ ΣΩΜΑΩΣ
2. «Αντι-σώματα»

Τα Αντι-σώματα , είναι μια εικαστική μουσικό-χορό-θεατρική εκτέλεση όπου ηθοποιοί, χορευτές, performers, με τη συνοδεία μουσικής, εμψυχώνουν τα αντικείμενα. Ο θεατής θα έρθει αντιμέτωπος με “ξεχασμένα” αντικείμενα που ζωντανεύουν. Ακολουθώντας τη φιγούρα του Αστέριου, ενός πλάσματος-ανθρώπου που ορίζει τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο αυτό.. Στο χώρο υπάρχουν επίσης ελλιπή σώματα (λευκά σώματα) που ακόμα δε βρήκαν τα αντικείμενά τους και βρίσκονται στη διαδικασία μιας αγωνιώδους αναζήτησης, έτσι ώστε να επιτύχουν την ολοκλήρωσή τους.
Το κείμενο της παράστασης είναι βασισμένο στη «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη.
Σκηνοθεσία –επιμέλεια κίνησης: Ράπτης Δημήτρης
Δραματουργική επεξεργασία-βοηθός σκηνοθέτης: Στέλλα Παπαδημητρίου
Θεατρολογική υποστήριξη: Αμαλία Κοντογιάννη
Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Γιοβάνη ,Κική Καλαιτζίδου, Αναστασία Μαμούρη
Σκηνογραφική εγκατάσταση :Δήμητρα Γιοβάνη.
Μουσική: Άγγελος Μπουρνάς ,Παναγιώτης Χαραλαμπίδης
Συμμετέχουν: Χαρίκλεια Βουτσά ,Ηλέκτρα Γωνιάδου, Χρήστος Μήττας, Λουκία Ορφανίδου, Γιώργος Πανόπουλος, Δημήτρης Ράπτης,

22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ 21.00
1. VIS MOTRIX
«Ιn between the meeting point»

Η τυχαία συνάντηση και γνωριμία δυο ανθρώπων.
Πώς ορίζεται ο χώρος ανάμεσα τους;
Πώς ορίζει ο ένας τον άλλον;
Ποια είναι η διαδρομή για να έρθουν σε επαφή;
Τι είναι η επαφή;
Τι είναι η συνάντηση;
Η 40λεπτη συνάντηση /γνωριμία ενός χορευτή και ενός ηθοποιού μεταξύ τους αλλά και με το ίδιο το κοινό εκθέτει εμπειρίες, μνήμες, συναισθήματα, μουσικές, χρώματα.

Η παράσταση με τίτλο ‘in between the meeting point’, είναι βασισμένη πάνω σε μια ιδέα του Χάρη Πεχλιβανίδη,
Χορεύουν : Κώστας Γεράρδος, Χάρης Πεχλιβανίδης

Video Art : Νίκος Κυρίτσης

2. ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ Β+6
«Fast Forward»

Ένα 24ωρο της καθημερινότητάς μας. Ένα ξύπνημα πότε αγχώδες, πιεστικό και πότε ήρεμο. Όλα κινούνται γύρω μας με ταχύτητα και μας παρασέρνουν όπως μια διαδήλωση. Shopping. H ζωή «παίζει» σε 2 πράξεις ή εντατική δουλειά, ή χαλάρωση. Αλλάζει η καθημερινότητά μας, ο τρόπος που ερωτευόμαστε και που διασκεδάζουμε. Επιλέγουμε ή αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε τους ρυθμούς της ζωής μας; Eνα μικρό διάλειμμα και πάλι από την αρχή σε ρυθμό fast forward.

Χορογραφία: Βερονίκη Τσουγκράνη
Χορεύουν: Παναγιώτα Μουρατίδου ,Μαυρέτα Λενικάκη, Εύα Χριστοφυλίδου, Αλεξία Σαμαρά, Σταυρούλα Καπίδου, Μιχάλης Ντούγιας, Νίκος Τσουρούκης.
Μουσική:Thievery Corporation,Leftfield, Cat Power, K.Βήτα,Ghinzu.
Επιμέλεια φωτισμού: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

3. TRICKORTREAT DANCE CO

1940-50. Ένα πάρτι με φόντο ένα ρετρό/σουρεαλιστικό σκηνικό γίνεται σημείο συνάντησης 7 διαφορετικών χαρακτήρων. 5 γυναίκες και 2 άντρες βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση του πραγματικού ερωτισμού τους. Απιστία, παράνομος έρωτας, κρυφά αγγίγματα.. όλα μέσα σε μια νύχτα. Άραγε μας φτάνει; Αργά ή γρήγορα οι ήρωες θα ξεσκεπαστούν επιχειρώντας να φτάσουν στην κορυφή αυτής της αναζήτησης. Η βροχή είναι αυτή που θα φέρει το τέλος.
Χορογραφία-concept : Αναστασία Δίγκα , Αλεξία Καλαϊτζη , Εύη Πάνου
Χορεύουν: Αφεντούλη Μάτα , Βαρβαρέσος Γιάννης , Γκιλιοπούλου Ελίζα , Δημητρόπουλος Τάσος , Δίγκα Αναστασία ,Καλαϊτζή Αλεξία ,Πάνου Εύη
Συμμετέχουν ζωντανά: Milky Lady and the Cookies
Μουσική: Steven-My Excuse, Hior Chronik
Κείμενα: Αναστασία Γκίτση
Video art: Παρίσης Πάνου

4. ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Απόσπασμα από το έργο ”revolution”

Όλοι κατά τη διάρκεια της ζωής μας κάνουμε μικρές και μεγάλες επαναστάσεις… επανάσταση πνευματική, επανάσταση ψυχική, επανάσταση σωματική. Μετά την αντίδραση, μετά την αγανάκτηση, μετά την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, αν ακολουθήσει σωστή επεξεργασία το αποτέλεσμα είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ…

Απόσπασμα από το έργο ”revolution”.
Χορογραφία: Μπέττυ Βυτινάρου
Βοηθοί χορογράφου :Τζώρτζια Βοργιά, Γιώργος Μιχαηλίδης
Χορεύουν: Βοργιά Τζώρτζια, Μιχαηλίδης Γιώργος, Ζερβού Αλεξάνδρα, Ενοκιάν Σιμέλα, Ιακωβίδου Ελπίδα, Παγώνη Ευαγγελία,Ρωμανίδου Νίκη

23 IOYNIOY ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ 21.00
1. ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ CARNATION
“was it me?”.

Μία σπουδή πάνω στην τύχη και στον τρόπο που αυτή μπορεί να καθορίσει το χώρο, το χρόνο, την αλληλουχία των δράσεών μας και κατά συνέπεια τη σχέση μεταξύ μας.

Δημιουργία, Ερμηνεία: Ηρώ Αποστολέλλη & Αγνή Παπαδέλη- Ρωσσέτου
Visuals: Κυριάκος Γιαννάτος
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Μουσική: Bela Bartok, Steve Reich

2. DANCE PROMOTION COMPANY
«Ασκητική»

Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Πραγματεύεται θέματα όπως η ελευθερία του ανθρώπου, η σχέση του με το Θεό, τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον. Η διασπασμένη φύση της προσωπικότητας εκτείνεται στα ερωτήματα που βασανίζουν ανέκαθεν τον άνθρωπο όπως τι είναι η ζωή και ποιος ο σκοπός της, από που προερχόμαστε και που πηγαίνουμε. Το έργο, πάντα επίκαιρο, καταφέρνει αρχικά να σοκάρει και έπειτα να προβληματίσει όποιον το διαβάζει με το κοφτερό και άμεσο γλωσσικό του ύφος και με την απλότητα, τη ρεαλιστικότητα και την ομορφιά όσων λέγονται. Ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης χαρακτήρισε το έργο αυτό ως την «κραυγή» του και θεώρησε πως όλα τα υπόλοιπα έργα του αποτελούν απλά σχολιασμό της «Ασκητικής».
Xορογραφία: Τσαμπάζη Αργυρώ και Τερζή Εύη
Xορεύουν: Τσιάρα Κατερίνα, Γεώργιος Μιχαηλίδης, Πέγκυ Παπαντωνίου, Μαρία Χατζηρήγα και Άννα Αϊδινίδου.
Video Dance : Φίλιππος Παπαδόπουλος.
Ήχος : Στέφανος Λάσιος.
Στην ηχογράφηση πήραν μέρος οι: Βασίλης Σωτηρίου, Κατερίνα Τσιάρα, Άννα Αϊδινίδου.

3. ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ PENDULUM
«manipulation I-VII. Μanipulation, influence, control»

Μεθόδευση, χειραγώγηση, παραποίηση. Εγώ, εσύ, εμείς. εσείς; Παρελθόν, παρόν, μέλλον. Η αφετηρία μας σε επτά προβολές. Διερευνούμε…
Χορογραφία: Συντελεστές της ομάδας
Μουσική: Akira Yamaoka, Aphex Twin, Trentemoller, Γ.Νάκος
Επιμέλεια μουσικής : Γιώργος Νάκος
Χορεύουν : Αβραάμ -Ρέπα Έλλη, Βλάντη Ελίνα , Γαζή Χριστίνα, Κεφάλας Στέλιος, Κονομή Ιωάννα, Λυμπεροπούλου Θεοδώρα, Νάκου Ελένη, Μιλέτ-Πισκιούλ Τουλίν, Παούρη Νίκη, Φαλούτσου Γεωργία

24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ 20.30

1. PRESENT BODIES- 4ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ

Μία παράσταση δομημένου αυτοσχεδιασμού και Contact Improvisation σε εξωτερικό χώρο (site specific performance).
Τέσσερις χορογράφοι-ερμηνευτές διαφορετικών ηλικιών, δύο άντρες και δύο γυναίκες, ανταλλάσσουν προτάσεις, δημιουργούν συλλογικά και εμπνέονται από το περιβάλλον, στο οποίο ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός συνδιαλέγεται με τη σύγχρονη καθημερινότητα. Οι αυτοσχεδιαστές διευρύνουν τα όριά τους, εκφράζουν συναισθηματικές αποχρώσεις μέσα από τη δυναμική του σώματος και αποκαλύπτουν ιστορίες, συνθέτοντας τη στιγμή. Ο χώρος του μουσείου γίνεται ο καμβάς πάνω στον οποίο διαμορφώνονται σχέσεις, οι οποίες βασίζονται στην ειλικρίνεια της σωματικότητας και στις επιλογές των χορευτών. Οι ερμηνευτές και το κοινό, η σχέση τους με το χρόνο, το φως, και τη μουσική, το απρόσμενο και η διαχείρισή του, συνομιλούν μεταξύ τους και μας προσφέρουν ευκαιρίες για να συμμετέχουμε σε ένα μοναδικό και εφήμερο καθρέφτισμα της ζωής μας.
Η παράσταση εξελίσσεται σε πρόσκληση, όπου θεατές- με εμπειρία ή όχι στο contact improvisation και σε άλλα είδη χορού- θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν μαζί μας.

Χορεύουν : Χριστίνα Κλεισιούνη, Κωνσταντίνος Ρίζος , Τέτη Νικολοπούλου ,Τίμος Ζέχας

Μουσική: Σόλης Μπαρκής κρουστά, Μιχάλης Θεολογίτης φλάουτο

2. ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ & ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΓΗΣ
«Εν αρχή ην…( Απόσπασμα από το έργο «Υποτροπές»)

Η σύμπραξη ενός χοροθεάτρου και μιας θεατρικής ομάδας. Μία παραγωγή που διαπραγματεύεται τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα με πρωταγωνιστή την ΑΠΛΗΣΤΙΑ. Το έργο βασίζεται σε κοσμοθεωρίες και φιλοσοφικές απόψεις αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων και σε νεώτερα θεατρικά κείμενα από τη “Θεία Κωμωδία” του Δάντη. Μέσα από ταξίδια στο χρόνο – από την αρχαία έως τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα – προβάλλονται ποικιλοτρόπως οι ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύεται το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.
1. Εν αρχή ήν…
2. Μικρές Ιστορίες (α. Καμιά Κουβέντα στο τραπέζι)
3. Πόρτες

Πλοκή έργου – Χορογραφία Σύγχρονου & Χοροθεατρικές Σκηνές: Ελένη Καβαζίδου
Σκηνοθετικές Παρεμβάσεις – Επιμέλεια Κειμένου: Χρόνης Μαυρομάτης
Χορευτές: Φιλιώ Ζαγοράκη, Charlotte Neil-Αμπατζίδου, Ξένια
Παπαδοπούλου, Ιωάννα Σαμαρά
Ηθοποιοί: Βάιος Κολοφωτιάς, Χρόνης Μαυρομάτης, Πάνος Μικρόπουλος, Ευαγγελία Μπαϊράμη, Χάρης Παπαστεφάνου, Ειρήνη Σονολάκη
Μουσική : Xenakis, Έλευσις
Ποίημα : «Ομφάλιος Λώρος» της Φωτεινής Φωτιάδου

3. ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ BALLETTAN
“ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ, ΕΝΑ ΑΙΝΙΓΜΑ, ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ”.

Απόσπασμα από την τελευταία παραγωγή της ομάδας.
Το “ΕΝΑ ΑΙΝΙΓΜΑ” είναι ένα έργο σε εξέλιξη της Νάντιας Κουτζιαμπάση σε μουσική του Κώστα Βόμβολου – μία μονολογία που αντανακλά την τρέχουσα ανάγκη υπέρβασης της μετανεωτερικότητας – και λειτουργεί ατμοσφαιρικά για τη “ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ”.
Μια χορογραφία του Γιάννη Μαργαρώνη με τον επιμέρους τίτλο “ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠ’ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ”, η οποία είναι απόσπασμα από μια ραδιοφωνική εκπομπή λόγου και τραγουδιών που αφορούν την μοναξιά, τoν έρωτα, τα αισθήματα όπως αυτά εξωραΐζουν την ψυχή μας…

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Μαργαρώνης
Χορογραφία: Νάντια Κουτζιαμπάση
Μουσική : Χ. Χριστοφή, Σ. Κραουνάκη, Γ. Σπανού, Χ. Αλεξίου, Γ. Χατζηνάσιου, Μ. Λοϊζου, Ennio Morricone
Xορεύουν : Μίκα Στεφανάκη , Φένια Χατζάκου, Κατερίνα Ραπτέλη, Νίκη Τζάνα, Άρτεμις Τσουκάπα, Παναγιώτης Περάκης.

4. ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ ΜΙΝΘΗ
«Στη σφαίρα της επιθυμίας»

Η παράσταση διαπραγματεύεται τις ανθρώπινες επιθυμίες, το κυνήγι τους και την ψυχική γαλήνη ή το κενό που μας αφήνει η πραγματοποίησή τους.

1ο Ντουέτο
Χορογραφία: Ειρήνη Καλογηρά
Χορεύουν: Νεφέλη Δαμίγου, Απόστολος Σταυρίδης.

2ο Ντουέτο
Χορογραφία: Ολυμπία Παπαδημητρίου
Χορεύουν: Σάσα Κουτσουδάκη, Απόστολος Σταυρίδης.

3ο Ντουέτο
Χορογραφία: Ειρήνη Καλογηρά
Χορεύουν: Ειρήνη Καλογηρά, Απόστολος Σταυρίδης

4ο Τρίο
Χορογραφία: Ολυμπία Παπαδημητρίου
Χορεύουν: Νεφέλη Δαμίγου, Σάσα Κουτσουδάκη, Ολυμπία Παπαδημητρίου.

.