Οι The Charlatans, ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα της θρυλικής σκηνής του Μάντσεστερ έρχονται στην Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες, την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Fuzz Club, στην Αθήνα και το Σάββατο 14 Μαΐου στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη.

Οι Charlatans, μπήκαν στη δισκογραφία τον Ιανουάριο του 1990 με το single “Indian Rope”, ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το θρυλικό “The Only One I Know” και το “Then” που τους εκτόξευσαν στην κορυφή και τους έκαναν γνωστούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Martin Blunt (μπάσο), Jon Brookes (ντραμς), Tim Burgess (φωνητικά), Mark Collins (κιθάρες), Tony Rogers (πλήκτρα) γιορτάζουν τα είκοσι χρόνια τους στη δισκογραφία και υπόσχονται στο ελληνικό κοινό δύο βραδιές μαγείας.
Το Σεπτέμβριο του 2010, ο Tim Burgess και η παρέα του κυκλοφορούν το ενδέκατο album τους “Who We Touch”, με παραγωγό τον Martin Glover, για να γιορτάσουν την εικοστή επέτειο από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους album “Some Friendly”. Το album άνετα κατατάσσεται στα πιο θαρραλέα τους έως σήμερα, διευρύνοντας τους ορίζοντες της αισθητικής τους. Είναι, όπως σχολιάζει ο ίδιος ο Burgess, “ ένα συναισθηματικό ταξίδι” μέσα από διαθέσεις έντονης, βαθιάς θλίψης και ξέφρενων παραληρημάτων, που όμως έχει ευτυχή και αισιόδοξη κατάληξη. Ο ήχος τους εμπνέεται από πολλούς ήρωες, αλλά ηχεί όπως μόνο ένα album των The Charlatans θα μπορούσε. Με τραγούδια όπως το “Love is ending” και “Smash the system” μας θυμίζουν το ξεχωριστό ήχο για τον οποίο τους αγαπήσαμε.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει σύντομα, με τα πρώτα εισιτήρια της κάθε συναυλίας να κοστίζουν 39 €. Τα υπόλοιπα εισιτήρια θα κοστίζουν 43 €.
Σημεία πώλησης: Ticket House Αθήνα: Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366 210 3608 366 Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264 880 2310 264 880 Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr