Hard beats, hip-hop και soul αίσθηση, disco grooves, άφθονα latin, afro, και acid jazz στοιχεία σε ένα ανελέητο funky κλίμα, είναι ο φανταστικός μουσικός και χορευτικός κόσμος της Q Orchestra, η οποία αποτελείται από μία dream team οκτώ νέων ανθρώπων και εξαιρετικά ταλαντούχων μουσικών.

Ο δημιουργός της «Q», Δημήτρης Νάσιος, πριν από 6 χρόνια πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας, και παρουσίασε την μουσική της ομάδας μπροστά στο πολύ «αυστηρό» κοινό της Αγγλίας, το οποίο την υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό.

Σύντομα έγινε, η πρώτη και μοναδική ελληνικής καταγωγής μπάντα και ένα από τα αγαπημένα παιδιά της πρωτοπόρας Freestyle Records, μιας από τις εταιρίες που διαμορφώνει εδώ και χρόνια τον καινούριο ήχο της nu-jazz στη Μεγάλη Βρετανία.

Τον Ιούλιο του 2010 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της Q Orchestra με τίτλο «Journey through Sounds», το οποίο απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές από κριτικούς και κοινό και η μπάντα έκανε σειρά εμφανίσεων και συνεργασίες επί σκηνής με διεθνούς φήμης μουσικούς.

Μέσα στο 2012, θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο album της Q, με τίτλο «Qurious», το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον από τους φαν του είδους.

Το live που έκαναν στην χώρα μας πριν από λίγες ημέρες στο απαιτητικό και άκρως χορευτικό κοινό του «Νηπιαγωγείου», άφησε εποχή και έδωσε μια καλή γεύση για το τί μπορεί να περιμένει κανείς κάθε Κυριακή του Φεβρουαρίου που θα εμφανίζονται στο Bacaro.

H Q Orchestra αποτελείται από τους: Μάνο Αναγνωστόπουλο(Μπάσο) Τεό Γκουτζίδη(Κιθάρα) Θάλια Παλίβιδα (Funk και Soul Φωνητικά) Jeff Gonzalez (Hip Hop Φωνητικά), Μάριο Ιωάννου (Ντραμς), Κώστα Κοπανάρη (Κρουστά), Βαγγέλη Στεφανόπουλο( Πλήκτρα), Δημήτρη Νάσιο( Electronics).

Περισσότερες πληροφορίες και μουσική στο www.quasamodo.com