Το πρώτο SUV στη μακρά ιστορία της Bentley θα φέρει το αμφιλεγόμενο όνομα «Bentayga» και «συνελήφθη» να υποβάλλεται καμουφλαρισμένο σε δοκιμές εξέλιξης κοντά στο Κέιπ Τάουν της Ν. Αφρικής. Μία πρώτη γεύση από το εν λόγω όχημα πήραμε τον Ιανουάριο στην έκθεση NAIAS του Ντιτρόιτ, ενώ αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Το νέο πόνημα των ανθρώπων της φίρμας αναμένεται να αποτελέσει τον «ορισμό της κλάσης, συνδυάζοντας τη σύγχρονη βρετανική πολυτέλεια με τις εντός και εκτός δρόμου επιδόσεις».

Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, η Bentayga θα φέρει εμπρόσθια όψη εμπνευσμένη από την Continental. Το εσωτερικό του επερχόμενου υπερπολυτελούς SUV θα φέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία άκρως premium συνολική αίσθηση.

Σύμφωνα με την Bentley θα αποτελεί το πιο πολυτελές και δυνατό SUV της αγοράς, ενώ στις εκδόσεις με το W12 μηχανικό σύνολο, θα είναι και το πιο γρήγορο. Το 2017 θα υπάρξει και μια υβριδική plug-in εκδοχή του, από την οποία οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν υψηλές προσδοκίες, καθώς το 30% των εν δυνάμει αγοραστών του εξέφρασαν την επιθυμία να αποκτήσουν την υβριδική έκδοση.

Το υπερπολυτελές SUV θα πατήσει στην πλατφόρμα MLB Evo του ομίλου Volkswagen. Πέραν της 6λιτρης W12 έκδοσης και την υβριδικής, πιθανότατα θα διατίθεται και με το 4λιτρο twin-turbo V8 μοτέρ βενζίνης και το diesel 4,2 V8 TDI της Audi, τα οποία θα εξελίξουν περαιτέρω οι μηχανικοί της Bentley.

Πηγή: autotriti.gr