Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του Σωματείου ΑΣΟΑΑ, που κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες, ούτως ώστε να διεξαχθεί αγώνας αυτοκινήτου σε μια διαδρομή που για χρόνια θεωρείτο «απαγορευμένη».

Οι άνθρωποι του σωματείου με τις πλάτες του ότι οι αγώνες αυτοκινήτου είναι πλέον άθλημα ανήκον στη ΓΓΑ, ξεπέρασαν το «άβατο» της ειδικής διαδρομής του Αγίου Μερκουρίου και σημείωσαν μια ακόμα οργανωτική επιτυχία, μετά την περσινή ανάβαση Δερβενοχωρίων.

Παρά την οικονομική κρίση 77 πληρώματα ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση του να διαγωνισθούν σε μια από τις πλέον πλήρεις ασφάλτινες ειδικές της χώρας, αποζημιώνοντας τους πολλούς θεατές που αψήφησαν τον άστατο καιρό και βρέθηκαν σε επιλεγμένα σημεία της μήκους σχεδόν 15 χλμ. διαδρομής.

Η πρώτη θέση της κατάταξης ήταν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ τριών συνδυασμών που οδηγούσαν Μιτσουμπίσι Έβο ΙΧ. Τελικοί νικητές οι Αργυρίου – Πάσχος, με δεύτερους τους Μανιαδάκη – Ζακχαίο και τρίτους τους Στ. Καμιτσάκη – Κολτσίδα. Στην 4η θέση με ίδιο αυτοκίνητο τερμάτισαν οι Αθανασίου – Ν. Πετρόπουλος, ενώ ακολούθησαν οι πρώτοι στην κατηγορία με κίνηση σε δυο τροχούς, Χεκιμιάν – Κακαλής (Honda Type R).
Την εξάδα συμπληρωσαν οι Τροβάς – Μπάμπαλης (BMW M3 E30), νικητές της δημοφιλούς κατηγορίας Ε.

Όμως το αγωνιστικό, δεν ήταν το μοναδικό σημαντικό κομμάτι του 2ου Athens Rally Sprint Άγιος Μερκούριος. Όπως είχε προαναγγελθεί, το Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Make-a-wish» -οργανισμό που δραστηριοποιείται στην εκπλήρωση ευχών σοβαρά άρρωστων παιδιών, με στόχο να δυναμώσει την ψυχολογία τους χαρίζοντας τους δύναμη, χαρά και ελπίδα- φρόντισαν ώστε να πραγματοποιηθεί η ευχή ενός 12χρονου παιδιού.

Ο μικρός Διονύσης, που είναι θιασώτης των αυτοκινήτων, βρέθηκε στην ειδική διαδρομή του αγώνα, ενώ έπειτα μετέβη και στο επίκεντρο του αγώνα στη Μαλακάσα, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τον φιλόξενο χώρο των αγώνων. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της απονομής, η ευχή του να αποκτήσει ένα ποδήλατο BMX πραγματοποιήθηκε και ο μικρός παρέλαβε το δώρο του από τον οδηγό-θρύλο των ελληνικών αγώνων «Ιαβέρη», κατά κόσμον Τάσο Μαρκουΐζο, γεγονός που καταδεικνύει έμπρακτα πως οι αγώνες δεν αποτελούν μια δραστηριότητα που είναι ξεκομμένη από την υπόλοιπη κοινωνία, αφού οι άνθρωποι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ, ζουν μέσα σε αυτή.