Με 20.000 αντίτυπα στους ελληνικούς δρόμους από το 2007, τo νέο Nissan Qashqai, έρχεται να διατηρήσει μια ανεπανάληπτη –στην εποχή μας – εμπορική επιτυχία, βασιζόμενο σε νέους κινητήρες, προηγμένη τεχνολογία και τη δύναμη της φίρμας στην αγορά της χώρας μας.

Με αιχμή την ποιότητα κατασκευής, την υψηλή θέση οδήγησης και την πολυχρηστικότητα, το νέο Qashqai βασίζεται κυρίως στον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 1200 κ.εκ. και 115 ίππων, αλλά και στον 1500άρη πετρελαιοκινητήρα dCi που αποδίδει 110 ίππους. Η γκάμα συμπληρώνεται από τον κινητήρα diesel 1,6 dCi με απόδοση 130 ίππων, αλλά και μεγαλύτερα έξοδα, τόσο στην τιμή κτήσης (από 22.110 ευρώ), όσο και σε κόστος συντήρησης.

Όμως το δυνατό χαρτί του δημοφιλέστατου «τζιποειδούς» της Nissan είναι η τεχνολογία αιχμής όσον αφορά την ασφάλεια που ακούει στο όνομα Nissan Safety Shield και αποτελείται από:

Σύστημα αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης
Υποστήριξη προσοχής του οδηγού
Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας
Προειδοποίηση Απότομης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας
Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου
Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων
Υποβοήθηση Υψηλής Δέσμης Προβολέων
Σύστημα ελέγχου Πλαισίου
Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης

Μαζί με τα παραπάνω το νέο σύστημα Connect συνδέει τον οδηγό με τον κυβερνοχώρο, ενώ στην οθόνη αφής 7 ιντσών ο οδηγός μπορεί να δει σχεδόν τα πάντα που έχουν σχέση με το όχημα και τις διαδρομές. Από την ίδια οθόνη ρυθμίζεται και η κατανομή ροπής εμπρός/πίσω στις τετρακίνητες εκδόσεις, η αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης, η ευαισθησία στο αυτόματο άνοιγμα των προβολέων, κ.λπ.

Η τιμή στην βασική έκδοση 1,2 (με απόσυρση) ξεκινά από τα 17.150 ευρώ, ενώ η οικονομική βάση στο 1,5dCi είναι 19.170 ευρώ. Περισσότερα εάν και όταν το οδηγήσουμε.