Στο Σαλόνι των Βρυξελλών που διεξάγεται αυτές τις μέρες, η Mitsubishi αποκάλυψε και για την ευρωπαϊκή ήπειρο το νέο υβριδικό Concept AR, που είχε παρουσιαστεί το Νοέμβριο στο Τόκιο.

Αναλυτικότερα, το εν λόγω πρωτότυπο είναι ο προάγγελος ενός πολυμορφικού μοντέλου παραγωγής, καθώς διαθέτει μεγάλους χώρους, ενώ συνδυάζει ταυτόχρονα και τα δυναμικά στοιχεία ενός crossover. Έτσι, οι προστατευτικές ποδιές παραπέμπουν στην ευελιξία παντός εδάφους, ενώ στον επιθετικό σχεδιασμό συμβάλλει η εμπρός μάσκα με το έμβλημα των «τριών διαμαντιών» και οι αεραγωγοί στις πίσω κολόνες.

Στο εσωτερικό του AR, πέρα από την παραδοσιακή ευέλικτη διάταξη καθισμάτων MPV, έμφαση δόθηκε επίσης στην επίτευξη ατομικής ευρυχωρίας και στην απόσταση μεταξύ των επιβατών.

Ως προς τα μηχανικά μέρη, το AR χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα Belt Start Generator που περιλαμβάνει ένα χαμηλού κυβισμού 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο MIVEC κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.100 κ.εκ., τον ηλεκτροκινητήρα του BSG, την μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και έναν αερόψυκτο μετασχηματιστή DC-DC.

Επιπλέον, το Concept AR υιοθετεί προηγμένες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας, μεταξύ αυτών είναι ένα σύστημα ανίχνευσης κινδύνου το οποίο ενεργοποιεί τις αντίστοιχες λειτουργίες ασφάλειας και ένα σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης βλάβης/δυσλειτουργίας που προειδοποιεί τον οδηγό για τις απαιτούμενες επισκευές ή άλλες εργασίες συντήρησης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι -δίπλα στο Concept AR στο περίπτερο της έκθεσης- παρουσιάζεται και το plug-in υβριδικό, ηλεκτρικό crossover Outlander PHEV.

Πηγή: autotriti.gr