Η 1η Δεκεμβρίου είναι μέρα εθνικής επετείου για τους Ρουμάνους και, όπως συνηθίζεται, μια στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα είναι επιβεβλημένη. Εκεί λοιπόν, ένα ειδικά διαμορφωμένο Dacia Duster, με χρώματα παραλλαγής, αλλά και οπλοπολυβόλο στην οροφή του πέρασε από την Αψίδα του Θριάμβου στο Βουκουρέστι.

Ειδικότερα, το όχημα αυτό έχει δεχθεί ορισμένες αλλαγές από ρουμάνους μηχανικούς του Εθνικού Στρατού σε συνεργασία με τη Dacia για να ανταποκριθεί στα στρατιωτικά του καθήκοντα.

Έτσι, πρόσθετες σιδερένιες μπάρες στηρίζουν το βαρύ οπλοπολυβόλο στην οροφή, ενώ το μοντέλο «κάθεται» σε μεγαλύτερα και off road ελαστικά.

Υπάρχουν εξωτερικές πρίζες παροχής ρεύματος 12V και 24V, ενώ προστατευτικά καλύμματα έχουν τοποθετηθεί στο κάτω μέρος, μπροστά και πίσω, για να αποκτήσει το εν λόγω όχημα μεγαλύτερη προσβασιμότητα σε υδάτινα τερέν.

Ως προς τα μηχανικά μέρη δεν έχει αναφερθεί κάτι, όμως εικάζουμε ότι λόγω του αυξημένου βάρους, ο κινητήρας του special SUV θα πρέπει να έχει δεχθεί τις κατάλληλες αναβαθμίσεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην παρέλαση έδωσε το παρόν και η ρουμανική αστυνομία που χρησιμοποιεί και εκείνη Dacia Duster στην ανανεωμένη έκδοση, σε αποχρώσεις της υπηρεσίας και με τους επιβεβλημένους φάρους στην οροφή.

Πηγή: autotriti.gr