Η Mercedes ετοιμάζει την CLA Shooting Brake, που θα λανσαριστεί το ερχόμενο έτος, βασισμένη στην πλατφόρμα MFA, ενώ θα δανείζεται στοιχεία και από τη μεγαλύτερη CLS Shooting Brake.

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι τα μοντέλα που θα βασιστούν στη νέα πλατφόρμα MFA θα είναι τέσσερα τελικά (κι όχι πέντε, όπως είχε διαρρεύσει παλιότερα), με το 4ο μέλος της οικογένειας A-Class να είναι η νέα CLA Shooting Brake (μετά τις A-Class, CLA και GLA).

Η εν λόγω CLA θα δανείζεται στιλιστικά στοιχεία και από τη μεγαλύτερη «αδελφή» της, τη CLS Shooting Brake, ενώ από τις κατασκοπευτικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες διακρίνουμε στο μπροστινό μέρος ότι θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία τόσο με το 4θυρο κουπέ μοντέλο, όσο και με την Α-Class.

Όσον αφορά τώρα τα μηχανικά σύνολα, με τα οποία θα εφοδιάζεται η CLA Shooting Brake, και αυτά θα είναι δανεισμένα από την A-Class, αλλά και τη σημερινή CLA.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε άμεσου ψεκασμού βενζίνης με χωρητικότητα 1,6 και 2,0 λίτρων και απόδοσης από 122 έως 211 ίππων, καθώς και diesel 1,5 και 1,8 λίτρων με απόδοση 109 και 136 ίππους αντίστοιχα. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι άμεσα θα λανσαριστεί και η ισχυρή έκδοση της AMG με το νέο 2λιτρο κινητήρα των 360 ίππων.

Τέλος, η νέα Mercedes CLA Shooting Brake αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2014.

Πηγή: autotriti.gr