Τη νέα «θηριώδη» πετρελαιοκίνητη X5 M50d λανσάρει η BMW, χρησιμοποιώντας το ίδιο μηχανικό σύνολο με την απερχόμενη γενιά, αλλά αναβαθμισμένη και «πλαισιωμένη» με αρκετές βελτιώσεις σε επίπεδο φρένων, αναρτήσεων, αλλά και αισθητικού χαρακτήρα αλλαγών.

Πιο συγκεκριμένα η νέα X5 M50d θα φέρει τον τριπλό τούρμπο 6κύλινδρο diesel 3,0 λτ. μοτέρ, που αποδίδει 381 ίππους και 740 Nm ροπής, ενώ θα συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και με σύστημα τετρακίνησης xDrive.

Έτσι, το νέο SUV της BMW πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δλ. (0,1 δλ. γρηγορότερα από τον προκάτοχό του), αλλά κι η οικονομία καυσίμου είναι καλύτερη, καθώς έχει μέση κατανάλωση 6,7 λτ./100 χλμ. και 177 γρ./χλμ. εκπομπές CΟ2.

Τώρα, οι βελτιώσεις στο αμάξωμα αφορούν τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, όπως και το αεροδυναμικό πακέτο M, που περιλαμβάνει 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος και σπορτίφ «πινελιές» στους προφυλακτήρες, τα μαρσπιέ και τα φωτιστικά σώματα.

Τέλος, δεν ανακοινώθηκε ο ακριβής χρόνος λανσαρίσματος, αλλά αυτός θα είναι πολύ σύντομα, ενώ θα υπάρχει κι ένας μακρύς κατάλογος με έξτρα αξεσουάρ, για περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης του πελάτη.

Πηγή: autotriti.gr