Ανησυχία προκαλεί η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, ειδικά από τη στιγμή που απομάκρυνε το νησί από το ηφαίστειο, ενώ ταυτόχρονα ανέβηκε ο βυθός της θάλασσας.
Πιο αναλυτικά, η σεισμική δραστηριότητα από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα μετακίνησε τον βυθό 3 εκατοστά προς τα πάνω, ενώ απομάκρυνε τη Σαντορίνη 4 εκατοστά από το ηφαίστειο.
Ταυτόχρονα, ο βυθός στην Άνυδρο, το σημείο μηδέν των σεισμών, υποχώρησε, όπως διακρίνεται σε πλάνα που μετέδωσε η εκπομπή «Live News».
Εικόνα από την Άνυδρο, όπου υποχώρησε η στάθμη της θάλασσας:
Η Άνυδρος, ένα μικρό ιδιωτικό νησί που ανήκει στην οικογένεια Βέκρη από το 1800, είναι το μέρος που εντοπίζεται το κύριο ρήγμα που συνδέει Σαντορίνη και Αμοργό και έδωσε τον μεγάλο σεισμό των 7,6 Ρίχτερ του 1956.
Ψαράδες μιλώντας στην εκπομπή του Mega δήλωσαν ανήσυχοι που έχει κατέβει η στάθμη της θάλασσας στην Άνυδρο, ειδικά από τη στιγμή που ανέβηκε ο βυθός στη Σαντορίνη.