Περαιτέρω αισθητή υποχώρηση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Τετάρτη 05/02Μάλιστα, εκτιμάται ότι ψυχρές αέριες μάζες θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας για μία τουλάχιστον εβδομάδα, με τον καιρό να παραμένει ψυχρός.

Στην εικόνες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά το εύρος διακύμανσης της θερμοκρασίας έως τις 11/02, σε ύψος 1.500 περίπου μέτρων πάνω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η Αθήνα επιλέγεται ως ενδεικτική για την ανατολική και νότια χώρα και η Θεσσαλονίκη ως ενδεικτική για την κεντρική και βόρεια χώρα.

Όπως αναφέρει το meteo, με κόκκινη γραμμή παρουσιάζεται το «θερμότερο» σενάριο, ενώ με μπλε γραμμή το «ψυχρότερο» σενάριο. Με πράσινη γραμμή παρουσιάζεται η διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας με βάση όλα τα διαθέσιμα σενάρια του μοντέλου. Τέλος, με μαύρη οριζόντια γραμμή σημειώνεται η προσεγγιστική μέση τιμή της εποχής, σύμφωνα με δεδομένα της περιόδου 1991-2020. Όπως γίνεται εμφανές, αναμένονται θερμοκρασίες 6-7 βαθμούς χαμηλότερες συγκριτικά με τις κανονικές για την εποχή.

Ο καιρός την Τετάρτη 05-02

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και το Ιόνιο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανόν στα νοτιοανατολικά έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια και τα ανατολικά δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός την Πέμπτη 06-02

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη, χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στη δυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός την Παρασκευή 07-02

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα βορειοδυτικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός το Σάββατο 08-02

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.