Η Infiniti ανακοίνωσε τα σχέδιά της σχετικά με την αποκάλυψη ενός πρωτότυπου μοντέλου στη Φρανκφούρτη, το Q30, το οποίο θα αποτελέσει ένα compact μοντέλο και δυνατό ανταγωνιστή της premium κατηγορίας.

Το Q30 Concept αποτελεί τη νέα προσέγγιση της Infiniti για τα compact μοντέλα και διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά από τον μεγαλύτερο αδερφό του, το Q50, καθώς και από αρκετά πρωτότυπα που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς η ιαπωνική εταιρεία (βλέπε Essenxe, Etherea και Emerg-e). Όπως αναμένουμε, το νέο Q30 θα βρει τη θέση του κάτω από το Q50, αφού θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις και πιο προσιτό οικονομικά, ενώ θα ανταγωνίζεται τα μοντέλα της premium κατηγορίας.

Το Infiniti Q30 είναι το πρώτο μοντέλο που θα βελτιωθεί υπό την επίβλεψη του Sebastian Vettel (πιλότος της Red Bull Racing) και του νέου διευθυντή του σχεδιαστικού τμήματος, Alfonso Albaisa, ο οποίος χαρακτήρισε το νέο πρωτότυπο ως «μικρό, κομψό και σαγηνευτικό». Τέλος, το νέο συμπαγές και μοντέρνο σχεδιαστικά μοντέλο αναμένεται να κατασκευάζεται στην Αγγλία, ενώ θα βασίζεται σε πλατφόρμα της Mercedes.

Πηγή: autotriti.gr