Μια απλή διαδικασία μαγειρέματος πήρε απροσδόκητη και επικίνδυνη τροπή, όταν ένα μικρό κομμάτι από τη ρίζα ενός κρεμμυδιού τραυμάτισε μια γυναίκα, οδηγώντας την τελικά στα επείγοντα περιστατικά.
Η γυναίκα, η οποία περιέγραψε την εμπειρία της σε ανάρτηση στο Reddit, εξήγησε ότι ετοίμαζε arroz caldo, μια σούπα με κοτόπουλο, όταν σημειώθηκε το ατύχημα.
«Πήρα ένα κρεμμύδι από το καλάθι και ένα μικρό κομμάτι από το ξερό μέρος του μπήκε στον αντίχειρά μου», ανέφερε. «Δεν μπορούσα να το βγάλω εύκολα, αλλά δεν έδωσα σημασία. Πίστευα ότι θα έβγαινε μόνο του με τον καιρό», συμπλήρωσε.
Ωστόσο, την επόμενη μέρα η κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά. «Είχα κόκκινες ραβδώσεις που ανέβαιναν στο χέρι μου, συνοδευόμενες από πρήξιμο και πόνο», πρόσθεσε.
Αφού επικοινώνησε με την υπηρεσία Vital Urgent Care, οι γιατροί αναγνώρισαν τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Μου είπαν ότι ήταν μια άσχημα, εξελισσόμενη μόλυνση και πως ό,τι υπήρχε σε εκείνο το κρεμμύδι ήταν πολύ επικίνδυνο», τόνισε.
Σύμφωνα με την Daily Mail, οι γιατροί τής συνέστησαν να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια. Της χορηγήθηκαν από το στόμα αντιβιοτικά για φλεβίτιδα και κυτταρίτιδα και της δόθηκε οδηγία να αφαιρέσει το ξένο σώμα. Όταν επισκέφθηκε την κλινική επειγόντων περιστατικών, οι γιατροί έκριναν ότι η περίπτωση ήταν πιο σοβαρή από ό,τι αρχικά υπολόγιζαν.
«Χρειάστηκε να πάω στο νοσοκομείο για εξετάσεις αίματος, ενδοφλέβια αντιβιοτικά και για την αφαίρεση του αγκαθιού», είπε. «Α, και το κρεμμύδι; Ήταν σάπιο από μέσα. Αλλά το arroz caldo βγήκε υπέροχο».
Το περιστατικό προκάλεσε συζητήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με τους κρυφούς κινδύνους που μπορεί να κρύβονται σε καθημερινές δραστηριότητες στην κουζίνα. Από βακτήρια που προέρχονται από τρόφιμα μέχρι απρόβλεπτες λοιμώξεις, ακόμα και οι πιο απλές διαδικασίες προετοιμασίας φαγητού μπορεί να έχουν απροσδόκητες συνέπειες.