Ο όμιλος Renault-Nissan ανακοίνωσε ότι έχει κάνει 100.000 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, από τις οποίες το 70% πραγματοποίησε το Nissan Leaf και το 30% τα E.V. της Renault.

«Διανύουμε τον αιώνα, όπου η αυτοκίνηση θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους» δήλωσε ο CEO του ομίλου Renault-Nissan, Carlos Ghosn και πρόσθεσε ότι θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, αναπτύσσοντας την γκάμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο μέλλον, μένοντας προσηλωμένοι στο μότο: χρήση της τεχνολογίας των μηδενικών ρύπων.

Τα παραπάνω επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ομίλου, καθώς ανακοινώθηκε ότι έχουν πουληθεί συνολικά και οι δύο εταιρείες 100.000 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως, μέχρι στιγμής.

Πιο συγκεκριμένα, η Nissan με το Leaf, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μικρό έχει κάνει περί τις 70.000 πωλήσεις ανά τον πλανήτη. Οι 30.000 εξ αυτών διοχετεύτηκαν στην Αμερική, που κρατά την πρωτοκαθεδρία στην ηλεκτροκίνητη οδήγηση, 28.000 στην Ιαπωνία, ενώ οι 12.000 μονάδες πουλήθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Από την άλλη, η Renault έχει πουλήσει 30.000 ηλεκτρικά μοντέλα σε σύνολο, όπως τα Kangoo Van Z.E., Twizy, Fluence Z.E. και ZOE, με το Twizy να έχει ήδη διατεθεί σε 11.000 μονάδες, τον περασμένο χρόνο.

Τέλος και οι δύο εταιρείες αναμένεται να παρουσιάσουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματά τους στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης.

Πηγή: autotriti.gr