Μετά από τρεις εβδομάδες ομάδες και πιλότοι του πρωταθλήματος της Formula 1 επιστρέφουν στη δράση, ταξιδεύοντας στην Ουγγαρία.

Να επαναλάβει την πολύ καλή απόδοση που είχε στο γκραν πρι της Γερμανίας, ανεβαίνοντας στο βάθρο, θέλει ο Ρομάν Γκροσάν στην πίστα του Ουγγαρόρινγκ (26-28/7).

Ο πιλότος της Lotus τόνισε πως οι κατατακτήριες δοκιμές παίζουν σημαντικό ρόλο στην Ουγγαρία, δεδομένης της μορφολογίας της πίστας, αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας που συνήθως επικρατούν.

«Η πίστα του Ουγγαρόρινγκ μου αρέσει πολύ και έχω εμπειρία από το εν λόγω σιρκουί. Εκεί το 2008 πήρα την πρώτη μου πολ ποζίσιον στο GP2 και το 2011 τερμάτισα στην τρίτη θέση. Πέρυσι, στην Ουγγαρία ανέβηκα για τρίτη φορά στο βάθρο, ολοκληρώνοντας το πρώτο μισό του πρωταθλήματος με ιδανικό τρόπο. Δεν είναι η πιο εύκολη πίστα, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Μια ακόμη δυσκολία είναι ότι η πίστα δεν χρησιμοποιείται με αποτέλεσμα να γλιστρά πολύ. Χρειάζεται να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα στις κατατακτήριες δοκιμές. Στον περσινό αγώνα είδαμε ότι το να εκκινήσεις από τις πρώτες θέσεις βοηθάει».

Πηγή: sport-fm.gr