Νέα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Renault, για την αγωνιστική έκδοση του νέου Clio R.S., η οποία ακούει στο όνομα Clio Cup και κλέβει την παράσταση σε κάθε περίπτωση.

Σχεδιαστικά το Renault Clio Cup ξεχωρίζει για το αεροδυναμικό body kit με το οποίο εφοδιάζεται, την «αγριεμένη» μάσκα του, τον αεραγωγό οροφής, την «ευδιάκριτη» αεροτομή του, καθώς και τις χαρακτηριστικές λευκές ζάντες των 17 ιντσών.

Η καμπίνα των επιβατών ξεχωρίζει για τη λιτότητα της και τον καθαρόαιμο αγωνιστικό χαρακτήρα της, με την ύπαρξη roll cage, ψηφιακού πίνακα οργάνων, τιμονιού πολλαπλών εφαρμογών και αγωνιστικών καθισμάτων τύπου μπάκετ.

Για την κίνηση του Renault Clio Cup φροντίζει ο turbo 1600άρης κινητήρας απόδοσης 220 ίππων και 270 Nm ροπής, που συνδυάζεται αρμονικά με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο χρειάζεται μόλις 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να πετύχει αλλαγή σχέσεων.

Παράλληλα το Renault Clio Cup διαθέτει υψηλής ποιότητας σύστημα πέδησης, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και ειδικές επεμβάσεις στην ανάρτηση.

Πηγή: autotriti.gr