Η Emory Motorsports ειδικεύεται στη μετατροπή των Porsche 356 με τρόπο και επιδόσεις που μόνο να ονειρεύονταν θα μπορούσαν οι μηχανικοί της στα κεντρικά της Στουτγκάρδης στη δεκαετία του 1950.

Μια τέτοια, με τίτλο Porsche 356A Emory Outlaw Sunroof Coupe 1959, βγήκε πρόσφατα σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες πιάνοντας 450.000 ευρώ (500.000 δολάρια)!

Είναι ένα έργο του 2012, το οποίο αναβάθμιζε συνεχώς η Emory ως και σήμερα. Η μεγαλύτερη μετατροπή έχει να κάνει με τον κινητήρα των 2,4 λίτρων, τον οποίο πήγαν από τα 185 άλογα στα 205, φορώντας τον κινητήρα της 911. Κι αν το νούμερο δεν φαντάζει μεγάλο, είναι και παραείναι για ένα τέτοιο πούπουλο σαν τη 356 (λίγο περισσότερα από 900 κιλά)!

Αλλαγές έχουμε και στην ανάρτηση, όπου φορέθηκε μια «πειραγμένη» από την Emory ανάρτηση της 911, αν και η μεγαλύτερη δουλειά έγινε στο εσωτερικό, που φωνάζει ρετρό Porsche σε όλα του. Ακόμα και το αυθεντικό ραδιόφωνο της Blaupunkt κράτησαν, χαρίζοντάς του ωστόσο Bluetooth συνδεσιμότητα.

Δέρμα ανώτερης ποιότητας, custom πάνελ στις πόρτες και αγωνιστικές νότες μιας άλλης εποχής ολοκληρώνουν το μικρό αυτό θαύμα. Αγωνιστικό είναι και το ασημί φινίρισμα στο εξωτερικό, παρμένο από τα χρώματα της Carrera GT.

Το καλύτερο με τη συγκεκριμένη Emory 356 είναι πως όποιος έχει το χρήμα μπορεί να αποφύγει τις μακροχρόνιες ουρές και να τη βάλει άμεσα στο χέρι, κάτι πολύ σημαντικό για την επικράτεια των συλλεκτών.