Το «σκληροτράχηλο» Duster ήταν η αποκάλυψη για τη Dacia και κατ’ επέκταση για τη Renault, καθώς αποτέλεσε από το 2010 που βγήκε στις αγορές, πόλο έλξης, «κλέβοντας» σημαντικά μερίδια πωλήσεων στην κατηγορία των SUV.

Το γεγονός αυτό εξασφάλισε στο Duster μια επιτυχημένη εμπορική διαδρομή, τόσο στην Ευρώπη, όσο και παγκοσμίως. Μάλιστα κατέχει το 40% των συνολικών πωλήσεων της σύμπραξης Renault-Dacia.

Τώρα, ήρθε η ώρα για τον γαλλικό όμιλο να ανανεώσει το συγκεκριμένο μοντέλο, κυρίως αισθητικά, προκειμένου να αυξήσει περαιτέρω τις πωλήσεις του. Έτσι λοιπόν το νέο Duster θα εμφανιστεί επίσημα στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, το ανανεωμένο crossover θα έχει μια εντελώς νέα μπροστινή μάσκα (πιθανώς εμπνευσμένη από το εικονιζόμενο πρωτότυπο D-Cross), ακολουθώντας τα χνάρια του Logan και Sandero.

Επιπλέον στο εσωτερικό του θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, ξεκινώντας από την αισθητή βελτίωση της ηχομόνωσης της καμπίνας, με καινούργια ταπετσαρία και φτάνοντας στο ολοκαίνουργιο ταμπλό που θα περιλαμβάνει μια οθόνη αφής, σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας με GPS.

Ταυτόχρονα κάτω από το καπό, θα έχουμε κι εκεί κάποιες αναβαθμίσεις, ώστε να περιοριστούν οι εκπομπές ρύπων και να βελτιωθούν οι επιδόσεις των κινητήρων.

Τέλος, το Dacia Duster θα συνεχίσει να παράγεται στο Pitesti της Ρουμανίας για την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και στο Curitiba (Βραζιλία), στη Μόσχα (Ρωσία) και στο Chennai (Ινδία) για τις τοπικές αγορές, με τις τιμές να ξεκινούν, τουλάχιστον για τη Γαλλία, από τα περίπου 12.000 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr