Στην Ευρώπη κυκλοφόρησαν πληροφορίες για την κατασκευή ενός μίνι και φθηνού αυτοκινήτου από τη Dacia, αλλά προς το παρόν ο CEO του ομίλου τις διαψεύδει!

Ύστερα από μια πετυχημένη πορεία της Dacia στην Ευρώπη, οι πληροφορίες για τα επόμενα μοντέλα της «δίνουν και παίρνουν». Η Dacia, ως συνεργάτιδα πλέον του ομίλου Renault, όχι μόνο γνώρισε πρωτόγνωρη επιτυχία στις αναδυόμενες αγορές κατά την αναβίωσή της, αλλά σημείωσε ανέλπιστα καλή πορεία κι εντός Ευρώπης.

Πλέον πουλιούνται 5 μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά (Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero StepWay, Duster) προσφέροντας καλή ποιότητα, με την εγγύηση της Renault. Για αυτό ακριβώς το λόγο, όλοι ανάμεναν να προστεθεί στη γκάμα ένα νέο, μικρότερο αυτοκίνητο – σύμφωνα με τις νέα τάσεις- το οποίο δεν θα ξεπερνούσε τα 6-7.000 ευρώ και θα μπορούσε εύκολα να πουληθεί στην υφεσιακή Ευρώπη.

Αντίθετα λοιπόν προς αυτές τις φήμες, έρχεται να δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Carlos Tavares, ότι η Dacia έχει ικανοποιητικές πωλήσεις προς το παρόν και δεν χρειάζεται εμπλουτισμός της γκάμας των μοντέλων της με ένα μίνι όχημα. Υπάρχει επίγνωση της κρίσης και των αναγκών για πιο οικονομικά αυτοκίνητα, αλλά προς το παρόν δεν θα πρέπει να συνυπάρχουν πολλά μοντέλα, τα οποία περισσότερο μπλοκάρουν την αγορά, πάντα κατά τον Tavares, παρά τη βοηθούν. Επίσης τα νέα μοντέλα, απαιτούν υψηλότερο κοστολόγιο marketing, κάτι το οποίο αντίκειται στο low budget της Dacia.

Πηγή: autotriti.gr