Η Audi βλέπει ότι ένα μεγαλύτερο SUV (Q8), θα αυξήσει τις πωλήσεις της εταιρείας, χωρίς να παραβλέπει και την αξία ενός μικρότερου και πιο «αστικού» μοντέλου στα οχήματα ελεύθερου χρόνου (Q2).

Όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος της Audi, Wolfgang Durheimer, η εταιρεία ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα μεγαλύτερο SUV από το Q7 για να καλύψει τις απαιτήσεις των πελατών.

Άλλωστε με μια τέτοια κορυφαία έκδοση, θα εμπλουτίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η γκάμα των προσφερόμενων μοντέλων της κατηγορίας.

Για το μοντέλο παραγωγής θα υιοθετηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σπορ γραμμές όπως στο Range Rover Sport που παρουσιάστηκε πρόσφατα, ενώ το εσωτερικό θα είναι εξίσου πολυτελές όπως του Α8. Μάλιστα ο όμιλος της VW αντιμετώπισε θετικά το όλο ζήτημα και φαίνεται να έχει λάβει το πράσινο φως της παραγωγής.

Εξάλλου, όπως πιστεύεται, δεν θα επηρεαστούν καθόλου οι πωλήσεις των αντίστοιχων μοντέλων του ομίλου, ώστε να τεθεί θέμα εσωτερικού ανταγωνισμού.

Παράλληλα δε, ο Wolfgang Durheimer επιχειρεί να πείσει τους υπεύθυνους της VW, ότι τόσο η Bentley, όσο και η Lamborghini θα πρέπει να προχωρήσουν αμφότερες στην κατασκευή SUV, καθώς στην αγορά, αυτή την περίοδο, γνωρίζουν δυναμική άνθηση τα οχήματα τέτοιου τύπου.

Επίσης, δήλωσε, ότι είναι βασική προτεραιότητα για την εταιρεία να δημιουργηθεί κι ένα μικρότερο SUV πιο σπορτίφ, αλλά το ίδιο πολυτελές για να εξυπηρετήσει τις διευρυμένες ανάγκες της αγοράς.

Είναι άλλωστε γνωστό, ότι οι πιο συμπαγείς διαστάσεις ενός SUV προσανατολισμένο σε αστικές μετακινήσεις, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήδη το αφουγκράζονται.

Πηγή: autotriti.gr