Δεν πρόκειται για μια ακόμα «φημολογία» που κάνει τον κύκλο της μέσω του Διαδικτύου, αλλά για μια ρητή πλέον δήλωση-διαβεβαίωση του ισχυρού άνδρα και προέδρου της «μαμάς» VW, Martin Winterkorn, ο οποίος δηλώνει σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα Δευτέρα στο έγκυρο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι «η Porsche θα αποκτήσει ένα μικρό SUV, ένα μικρότερο αδελφό της Cayenne, το οποίο πιθανόν και να ονομάζεται Cajun».

Επί της ουσίας, δεν πρόκειται για μια μη αναμενόμενη κίνηση, καθώς, όπως ήδη γνωρίζουν οι μυημένοι στα τεκταινόμενα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, στόχος της VW, που στο εξής ελέγχει πλήρως της τύχες της Porsche, είναι η διεύρυνση της γκάμας της τελευταίας μέσα στα προσεχή χρόνια, αλλά και η άνοδος των ετήσιων πωλήσεών της πάνω από το άτυπο φράγμα των 150.000 μονάδων. Επόμενο είναι πως για να πραγματοποιηθεί αυτό η Porsche χρειάζεται να… μεγαλώσει, και συγχρόνως να προσθέσει στην υπάρχουσα γκάμα της νέα μοντέλα σε νέες, για την ίδια, κατηγορίες. Ένα από αυτά, λοιπόν, είναι και το νέο αυτό SUV, το οποίο αναμένεται περί τα τέλη του 2014 και θα βασίζεται, όπως όλα δείχνουν, στο Audi Q5, κατ’ αντιστοιχία με την επιτυχημένη συνταγή της γνωστής μας Cayenne, η οποία «πατά» με τη σειρά της στο δάπεδο των αδελφών μοντέλων, Audi Q7/VW Touareg.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι Γερμανοί σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο περαιτέρω διεύρυνσης της γκάμας της Porsche μέσω της δημιουργίας ενός ακόμα μοντέλου, στην κατηγορία των roadster αυτή τη φορά, μικρότερου όμως της Boxster, το οποίο θα «χτιστεί» πάνω στο δάπεδο του έως τώρα πρωτοτύπου Bleu Sport της VW. Ωστόσο, σε αντίθεση με την περίπτωση του μικρού SUV της Porsche, η παραπάνω «κίνηση» δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, μιας και η τελική απόφαση σχετικά με το αν το αυτοκίνητο αυτό θα φέρει τα σήματα της Porsche ή της Audi (βλ. Audi R4 Spyder), δεν έχει ακόμα παρθεί. Επ’ αυτού, πάντως, δεν αποκλείεται να πάρουμε μια πρώτη γεύση των προθέσεων της VW σε λίγες μέρες από σήμερα, με αφορμή την Έκθεση του Παρισιού, όπου η Audi είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει στο περίπτερό της ένα πρωτότυπο ανοιχτό μοντέλο που θα βασίζεται στο Audi e-Tron! Εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων, λοιπόν!

Πηγή: 4troxoi.gr