Η Seat είναι μια από τις τελευταίες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν έχει ακόμη εμπλακεί με την αγορά των SUV και crossover μοντέλων. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει, καθώς το 2015 θα παρουσιάσει το δικό της SUV μοντέλο.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, James Muir μιλώντας στο βρετανικό «Autocar». Το μοντέλο, που θα παρουσιαστεί σε εκθέσεις «μέσα στα επόμενα 2 χρόνια», σύμφωνα με τον Muir, θα τοποθετείται απέναντι σε μοντέλα όπως τα Volkswagen Tiguan και Nissan Qashqai.

Ο σχεδιασμός του θα βασίζεται στο IBX concept που η Seat παρουσίασε το 2011. Το πρωτότυπο όχημα άλλωστε, «δημιουργήθηκε με σκοπό να δείξει πώς η νέα σχεδιαστική γλώσσα θα ταίριαζε σε ένα SUV».

«Θα φέρουμε ένα SUV όσο πιο γρήγορα μπορούμε» σημείωσε ο Muir για να συμπληρώσει πως «μετά την παρουσίαση του concept στα επόμενα 2 χρόνια, δεν θα περάσει χρόνος μέχρι να φτάσει στις αγορές». Μάλιστα, όπως σημείωσε για το σχέδιο έχει ήδη υπάρξει συμφωνία με το αφεντικό του ομίλου της Volkswagen και η «επένδυση ήδη σχεδιάζεται».

Όσο για την αποδοχή που θα τύχει από το κοινό, ο Muir υπολογίζει πως θα πωληθούν γύρω στις 100.000 μονάδες. Ακούγεται ιδιαίτερα τολμηρή πρόβλεψη, δεδομένου πως οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας για το 2011, άγγιξαν τις 353.000 μονάδες.