Ο αποπεμφθέντας πρόεδρος της Nissan Motor, Κάρλος Γκοσν, συνελήφθη ξανά σήμερα, καθώς αυτήν τη φορά κατηγορείται πως επιβάρυνε την αυτοκινητοβιομηχανία με ζημίες ύψους 16,6 εκατ. δολαρίων από προσωπικές του επενδύσεις, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν οι ελπίδες ότι θα αφηνόταν ελεύθερος με εγγύηση πριν από τα Χριστούγεννα.

Εισαγγελείς πραγματοποίησαν επίσης έφοδο σήμερα στην κατοικία του Γκοσν, στο Τόκιο, στην οποία αναζήτησαν αποδεικτικά στοιχεία για τις δραστηριότητές του, όπως μετέδωσε το δίκτυο TV Asahi και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η νεότερη εξέλιξη, στην υπόθεση που έχει συνταράξει την παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτου και τη συμμαχία της Nissan με τη Renault, προέκυψε μία ημέρα αφότου δικαστήριο του Τόκιο απέρριψε απρόσμενα το αίτημα των εισαγγελέων να παραταθεί η κράτηση του Γαλλοβραζιλιάνου βιομήχανου.

Η απόρριψη του αιτήματος αυτού αύξησε τις πιθανότητες απελευθέρωσης του εξέχοντος επιχειρηματία με την καταβολή χρηματικής εγγύησης, κάτι που αναμενόταν και γίνει ίσως και σήμερα Παρασκευή.

Η εκ νέου σύλληψη, ωστόσο, σημαίνει ότι μπορεί να παραμείνει υπό κράτηση για τουλάχιστον δέκα ημέρες σε φυλακή του Τόκιο, όπου βρίσκεται από τότε που συνελήφθη τον περασμένο μήνα -βάσει των αρχικών κατηγοριών για οικονομικές ατασθαλίες.

Ο εισαγγελέας του Τόκιο ανακοίνωσε ότι η νέα σύλληψη βασίζεται πάνω σε υποψίες πως γύρω στον Οκτώβριο του 2008, ο Γκοσν μετέφερε προσωπικές συναλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου η εταιρία να επιβαρυνθεί με ζημίες 1,85 δισ. γεν (16,6 εκατ. δολάρια) και ότι προκάλεσε ζημία στη Nissan, διότι η εταιρία κατέθεσε συνολικά 14,7 εκατ. δολάρια σε τέσσερις περιπτώσεις μεταξύ του Ιουνίου του 2009 και του Μαρτίου του 2012 σε σχετικό τραπεζικό λογαριασμό.