Η αντίστροφη μέτρηση, για το πρώτο τετρακύλινδρο μοντέλο στη σύγχρονη ιστορία της Porsche, έχει αρχίσει και κορυφαίο στέλεχος της φίρμας, θέλησε να διαχωρίσει την επερχόμενη Macan, από το Audi Q5.

H Porsche Macan αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στη μεγάλη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο του 2013 και να λανσαριστεί στις αρχές του 2014 και παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι θα βασίζεται εν πολλοίς στο Audi Q5, ο υπεύθυνος ανάπτυξης της φίρμας, Wolfgang Hatz, θέλησε να αποκαταστήσει την τάξη. «Όλα έχουν ρυθμιστεί, κινητήρες, ταχύτητες, αναρτήσεις. Η Audi δεν μπορεί να πιστέψει τι έχουμε κάνει», τόνισε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Porsche, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι: «η Audi δεν θα πρέπει να ανησυχεί, διότι πολύ απλά οι πελάτες μας είναι διαφορετικοί».

Η Macan αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί είναι compact SUV, αρκετά μικρότερο από την Cayenne, αλλά κυρίως γιατί θα είναι το πρώτο τετρακύλινδρο μοντέλο στη σύγχρονη ιστορία της φίρμας από τη Στουτγάρδη. Κάτω από το καπό, θα συναντήσουμε -πιθανότατα- έναν δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα, από 220 ίππων, ενώ για την Macan S, προβλέπεται ένας V6 3.6 λίτρων, με απόδοση 295 ίππων.

Ένας δίλιτρος TDI με 190 PS και ένας τρίλιτρος Twin Turbo V6 TDI, με 300 PS, θα είναι οι πετρελαιοκίνητες προτάσεις, ενώ στην κορυφή της γκάμας, θα βρίσκεται η έκδοση Turbo, με έναν τρίλιτρο Twin Turbo V6 βενζινοκινητήρα, που θα αποδίδει 370 ίππους!

Πηγή: autotriti.gr