Μετά το εκρηκτικό Abarth 695 Fuori Serie, η ιταλική φίρμα αποκαλύπτει τρία ακόμα ξεχωριστά νέα μοντέλα, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης στο Παρίσι.

Το Abarth 695 Fuori Serie, ήταν μόνο η αρχή για νέα «καυτά» 500αράκια, με την υπογραφή του σκορπιού της Abarth.

Η γκάμα αυτή αντιπροσωπεύεται στο Παρίσι με δυο μοντέλα, το Abarth 595 «turismo» και το Abarth 595 «competizione», δυο αυθεντικά μοντέλα, όπου οι βελτιώσεις είναι στάνταρ.

Στην πρώτη έκδοση, η βελτίωση αφορά τον κινητήρα, τη γεωμετρία και το σύστημα πέδησης, ενώ επιπρόσθετα υπάρχουν λεπτομέρειες τόσο στο υψηλού επιπέδου εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέρος, για αυτούς που επιθυμούν αποκλειστική κομψότητα, λεπτότητα και ραφινάρισμα, άνεση και σπορτίφ αίσθηση προσανατολισμένη στον κόσμο του «Gran Turismo».

Στο Abarth 595 «competizione», η βελτίωση είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο των αγώνων και αφορά επίσης στο σύστημα εξάτμισης, με την εξάτμιση «Record Monza» να είναι στάνταρ, και τα σπορ καθίσματα «Abarth Corse by Sabelt’ για αυτούς που αγαπούν τους αγώνες.

Και στις δύο περιπτώσεις ο κινητήρας είναι ο 1.4 Turbo T-Jet, η ισχύς του οποίου έχει αυξηθεί στους 160 ίππους χάρη στο κιτ βελτίωσης.

Ο κινητήρας αυτός έχει χωρητικότητα 1368 κ.εκ., είναι 4κύλινδρος, 16βάλβιδος, υπερτροφοδοτούμενος με υπερτροφοδότη σταθερής γεωμετρίας IHI turbocharger και επιτρέπει εκπληκτικές επιδόσεις. Η ροπή είναι 230 Nm στις 3.000 στροφές στη λειτουργία Sport.

Η τελική ταχύτητα είναι 211 χλμ./ώρα ενώ η επιτάχυνση από 0 ως τα 100 χλμ./ώρα γίνεται σε μόλις 7,4 δευτερόλεπτα. Και μάλιστα αυτή η τυπική για Abarth επίδοση πραγματοποιείται με μια πολύ μικρή κατανάλωση: 6,5 λίτρα/100 χλμ. στον συνδυασμένο κύκλο.

Το κορυφαίο επίπεδο προσωποποίησης -πραγματικά «all inclusive»- είναι ο κόσμος των Abarth Specialties. Στο Παρίσι αντιπροσωπεύεται από την έκδοση 695 Maserati Edition, μια έκδοση που επικεντρώνεται στη σπορτίφ αίσθηση, την κλάση και τις επιδόσεις και δημιουργήθηκε από τις Abarth και Maserati.

Στο Παρίσι κάνει τη διεθνή του πρώτη εμφάνιση και αφορά μοντέλο περιορισμένης έκδοσης (499 οχήματα).

Ο κινητήρας που έχει αναλάβει την κίνησή του είναι ο 1.4 Turbo T-Jet 16v που αποδίδει 180 ίππους και συνεργάζεται με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο κατασκευασμένο από την Abarth Competizione, που έχει και χειριστήρια αλλαγών στο τιμόνι.

Πηγή: autotriti.gr