Ο Valentino Rossi επιμένει ότι δεν έχει δεύτερες σκέψεις για την αναχώρηση από τη Ducati, παρά την εξαιρετική του απόδοση στο Grand Prix του Misano, που τον ανέβασε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα της πατρίδας του, μπροστά στους οπαδούς του την Κυριακή.

Το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο που έχει πετύχει ο Rossi ως αναβάτης της Ducati στα MotoGP. Μόλις 4.4 δευτ. πίσω από το νικητή και πρωτοπόρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Jorge Lorenzo.

Ο επτά φορά πρωταθλητής MotoGP, πρόκειται να επιστρέψει στη Yamaha την επόμενη σεζόν, στην ίδια ομάδα με τον Lorenzo.

«Δυστυχώς στο MotoGP αρχίζουμε να μιλάμε για την επόμενη χρονιά από πολύ νωρίς. Παίρνουμε την πολύ κρίσιμη απόφαση για το τι θα κάνουμε την επόμενη σεζόν πολύ νωρίς κατά τη γνώμη μου», δήλωσε ο Rossi.

«Όχι όμως, δεύτερες σκέψεις δεν υπάρχουν. Η επιλογή μου για την επόμενη χρονιά έχει γίνει και τώρα για μένα είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα και να πετύχουμε κάποια καλύτερα αποτελέσματα από τώρα και μέχρι το τέλος. Γιατί αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειές μας έπιασαν τόπο».

«Επίσης, αν κάποιος άλλος αναβάτης οδηγήσει την Ducati σαν αντίπαλός μου [του χρόνου] αυτό είναι κάτι θετικό».

Ο Rossi, ο οποίος επωφελήθηκε από το νέο πλαίσιο και ψαλίδι της Ducati στο Misano, φάνηκε συγκρατημένος ως προς τις πιθανότητές που έχει να κερδίσει σε κάποιον από τους πέντε αγώνες που απομένουν. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι οι στόχοι του είναι πλέον υψηλότεροι από ό,τι ήταν μέχρι τώρα.

«Αν καταφέρω να κερδίσω, αυτό θα είναι πολύ καλό για μένα, αλλά και για την Ducati», είπε. «Δεν ξέρω όμως γιατί ο Lorenzo, ο Pedrosa και ο Stoner φέτος είναι πολύ γρήγοροι. Σήμερα ήταν όλα εντάξει, αλλά είμαστε ακόμα 4,4 δευτερόλεπτα πίσω οπότε πρέπει ακόμη να δουλέψουμε».

«Κάθε αγώνας συνθέτει μια διαφορετική ιστορία, αλλά αν είσαι σε θέση να έρχεσαι στην πίστα με ένα καλό κίνητρο, γνωρίζοντας ότι είναι δυνατόν να παλέψεις για ένα καλό αποτέλεσμα, αυτό αλλάζει τα πράγματα πάρα πολύ».

Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει το σχόλιο που έκανε νωρίτερα για το γεγονός ότι οι αναβάτες του MotoGP πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους πολύ νωρίς στη σεζόν, ο Rossi, του οποίου η επιστροφή Yamaha επιβεβαιώθηκε επίσημα στις 10 Αυγούστου, πρόσθεσε:

«Μετά από τους πρώτους τρεις ή τέσσερις αγώνες όλοι στα MotoGP ξεκινούν να μιλούν για την επόμενη χρονιά. Για μένα είναι πολύ νωρίς. Το να ξεκινάμε να μιλάμε μετά από το Brno [τον Αύγουστο], όπως και πριν από δέκα χρόνια, είναι καλύτερα».

«Όμως έτσι είναι τα πράγματα τώρα και εγώ δεν θέλω να αλλάξω την επιλογή μου για την επόμενη χρονιά».

Στο Misano ο Rossi ανέβηκε για τρίτη φορά στο βάθρο με τη Ducati από τότε που έφυγε από την Yamaha στην αρχή του 2011. Σήμερα, είναι 6ος στην βαθμολογία με 120 βαθμούς, από 8ος που ήταν πριν τον αγώνα του Misano.

Μαθηματικά, καθώς απομένουν 125 βαθμοί στο πρωτάθλημα, μπορεί να αναρριχηθεί μέχρι τη 2η θέση (μόνο αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα…). Ο ρεαλιστικός του στόχος είναι να περάσει τον Crutchlow που βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς εμπρός του (122) και ο υπεραισιόδοξος στόχος είναι ο Dovizioso στην 4η θέση, που έχει 163 βαθμούς, 43 περισσότερους από τον Rossi.

Βαθμολογία Αναβατών (13 Αγώνες)

Όνομα Moto Εθνικότητα Βαθμοί

1 Jorge LORENZO Yamaha SPA 270
2 Dani PEDROSA Honda SPA 232
3 Casey STONER Honda AUS 186
4 Andrea DOVIZIOSO Yamaha ITA 163
5 Cal CRUTCHLOW Yamaha GBR 122
6 Valentino ROSSI Honda GER 120
7 Alvaro BAUTISTA Honda SPA 118
8 Stefan BRADL Ducati ITA 115
9 Nicky HAYDEN Ducati USA 93
10 Ben SPIES Yamaha USA 77
11 Hector BARBERA Ducati SPA 60
12 Randy DE PUNIET ART SPA 48
13 Aleix ESPARGARO ART FRA 45
14 Karel ABRAHAM Ducati CZE 25
15 Yonny HERNANDEZ BQR COL 25
16 Michele PIRRO FTR ITA 24
17 Colin EDWARDS Suter USA 22
18 James ELLISON ART GBR 17
19 Mattia PASINI ART ITA 13
20 Danilo PETRUCCI BQR ITA 11
21 Ivan SILVA Ioda SPA 11
22 Toni ELIAS Ducati SPA 10
23 Jonathan REA Honda GBR 8
24 Steve RAPP APR USA 2
25 David SALOM BQR SPA 1