Η βαυαρική φίρμα, στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερα τα πιο εμπορικά μοντέλα της, παρουσιάζει στο Παρίσι ένα νέο M Performance Kit, ειδικά διαμορφωμένο για τις εκδόσεις που εφοδιάζονται με τον τετρακύλινδρο δίλιτρο κινητήρα και συγκεκριμένα για την 120d, την 320d και την 520d.

Χάρη στο πακέτο της M, που περιλαμβάνει από αισθητικές αλλαγές, όπως οι μαύρες ρίγες και το σπορ διαμορφωμένο σαλόνι, έως και πιο ουσιαστικές προσθήκες, όπως η εισαγωγή αέρα, νέες ζάντες και δισκόφρενα, η απόδοση αυξάνεται στους 200 ίππους και στα 420 Nm ροπής.

Η BMW ισχυρίζεται ότι με το πακέτο Μ, τα αυτοκίνητα επιταχύνουν από στάση, στα 100 χλμ/ώρα, κατά ένα δευτερόλεπτο λιγότερο, από ό,τι στις απλές εκδόσεις.

Παρά την αύξηση της απόδοσης, με την εφαρμογή του EfficientDynamics, η μέση κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων δεν ακολουθούν ανάλογη αυξητική πορεία.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο Παρίσι, ενώ η BMW προτίθεται να λανσάρει ένα παρόμοιο πακέτο και για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις των πιο εμπορικών της μοντέλων.

Πηγή: autotriti.gr