Το νέο Suzuki Swift διαθέτει νέο κινητήρα, αναβαθμισμένο πλαίσιο και αυξημένες διαστάσεις, όμως ουσιαστικά αναλλοίωτη εξωτερική εμφάνιση

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές του δεν θέλησαν να πειραματιστούν, διατηρώντας σχεδόν αναλλοίωτο το διαχρονικό προφίλ ενός πραγματικά πετυχημένου αυτοκινήτου.

Από εκεί και πέρα το λόγο παίρνουν οι αυξημένες διαστάσεις, καθώς η προσθήκη εννέα επιπλέον εκατοστών στο συνολικό μήκος του αμαξώματος (3,85 μέτρα), δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Το Swift προσεγγίζει, πια, τις προδιαγραφές της κατηγορίας των supermini, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις μεταφορικές του δυνατότητες και τις δεξιότητές του στην άσφαλτο.

Δίχως καμία αμφιβολία το σημαντικότερο προσόν που κουβαλά» ο πενταθέσιος ή τετραθέσιος θάλαμος επιβατών (ανάλογα με τον τύπο του αμαξώματος-πεντάθυρο ή τρίθυρο) αποτελεί ο πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, το νέο Swift διαθέτει από την βασική έκδοση επτά αερόσακους και ESP, το οποίο μάλιστα προσφέρει τη δυνατότητα απενεργοποίησης.

Έχοντας αποσπάσει τα πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP και την υψηλότερη, στην κατηγορία, βαθμολογία στην προστασία ενηλίκων (94%), το ιαπωνικό τετράτροχο δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Το νέο Suzuki διαθέτει νέο κινητήρα βενζίνης 1.242 κ.εκ. με αυξημένη ισχύ από τους 92 στους 94 ίππους.

Αυξημένη, από τα 116 στα 118 Nm, είναι και η μέγιστη τιμή της ροπής, έστω και αν αυτή αποδίδεται 600 στροφές υψηλότερα, σε σχέση με το παρελθόν.

Το νέο Swift αναμένεται στη χώρα μας στα τέλη Σεπτεμβρίου σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις, το κόστος των οποίων δεν θα διαφοροποιείται, σημαντικά τουλάχιστον, από τα σημερινά επίπεδα.