Οι φετινοί κανονισμοί της FIA απαγορεύουν στις ομάδες τις δοκιμές των μονοθεσίων κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως η ένωση των ομάδων (FOTA) διεκδικεί το δικαίωμα για περισσότερες δοκιμές πριν  από την έναρξη του πρωταθλήματος της φόρμουλα 1.

Συγκερκιμένα,  σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της McLaren και πρόεδρο της FOTA, Μάρτιν Γουίτμαρς, οι ομάδες θα έχουν στη διάθεση τους έξι περιόδους δοκιμών, εκ των οποίων η τελευταία θα πραγματοποιείται στο Μπαχρέιν, πίστα με την οποία αρχίζει το πρωτάθλημα.

«Έχουμε προτείνει έξι περιόδους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει. Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό δεν θα είναι ασύμφορο για τις νεοεισερχόμενες ομάδες. Προσωπικά, θα ήθελα περισσότερες δοκιμές, αλλά μπορώ να το σεβαστώ αν αυτό «πληγώνει» τις μικρές ομάδες. Οι μεγαλύτερες ομάδες παραπονιούνται για την έλλειψη δοκιμών, ακόμη και ο Σουμάχερ βρήκε δύσκολο να συνηθίσει τα ελαστικά, χωρίς δοκιμές, την ώρα που οι μικρότερες ανησυχούν για το κόστος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FOTA.