Το νέο μοντέλο της Citroen ακούει στον κωδικό DS4. Πρόκειται για το δεύτερο αυτοκίνητο της σειράς DS που έχει λανσάρει η γαλλική φίρμα και μόλις τώρα ανακοινώθηκαν τα πρώτα τεχνικά του στοιχεία. Έτσι οι διαστάσεις του μοντέλου είναι τα 4,27 μέτρα μήκους, 1,81 μέτρα πλάτους, και 1,53 μέτρα ύψους, ενώ ο χώρος των αποσκευών είναι τα 370 λίτρα.

Εξωτερικά ο σχεδιασμός είναι φυσικά ένα από τα πολύ δυνατά σημεία του αυτοκινήτου, αφού η νέα DS4 δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο, ενώ την ίδια στιγμή πετυχαίνει με τις αναλογίες της να είναι όσο σπορ και όσο πολυτελές επιθυμεί η Citroen. Το μοντέλο διαθέτει φώτα ημέρας LED γύρω από τους φανούς ομίχλης, και τα φτερά του μπορούν να φιλοξενήσουν ζάντες μεγέθους έως 19 ίντσών, ενώ ο σπορ χαρακτήρας τονώνεται με στοιχεία όπως η «εξαφάνιση» των χειρολαβών για τις πίσω πόρτες, στο πάνω μέρος του παραθύρου, όπως και στην Alfa Romeo Giulietta.

Από πλευράς κινητήρων η νέα DS4 θα χρησιμοποιεί συνολικά πέντε (3 βενζίνης και δύο πετρελαίου). Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις χρησιμοποιούν τον κινητήρα 1,6 λίτρων σε τρεις διαβαθμίσεις, τις: VTi με τους 120 ίππους, THP με 155 ίππους και ΤΗP με 200 ίππους. Οι δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι οι HDi 110 ίππων (διατίθεται και με τεχνολογία e-HDi), και η HDi 160 ίππων (και οι δύο διαθέτουν φίλτρα μικροσωματιδίων-DPF). H τεχνολογία e-HDi περιλαμβάνει: σύστημα Stop&Start, σύστημα ανάκτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά την πέδηση, και αυτόματο κιβώτιο EGS. Mε την τεχνολογία αυτή η συγκεκριμένη έκδοση της DS4 έχει μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων CO2 κατά 15%. Τέλος, όλοι οι κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι με χειροκίνητο κιβώτιο ή με το αυτόματο EGS (Electronic Gearbox System) έξι σχέσεων.

Τέλος, η υψηλή τεχνολογία που φέρει η DS4 δεν σταματά εδώ, αφού το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με συστήματα όπως: eTouch Assistance System (δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα ειδοποίησης υπηρεσίας ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος, με το πάτημα ενός διακόπτη), και Blind-Spot Monitoring System (ειδοποίηση για αντικείμενο στα νεκρά σημεία που δεν μπορεί να δει ο οδηγός σε αποστάσεις 5 μέτρων προς τα πίσω, και 3,5 μέτρων σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου).

To μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού, ενώ η διάθεση του στην αγορά θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2011.

Πηγή: autotriti.gr