Μάλλον σχεδιάστηκε να συμπέσει με τη δήλωση-βόμβα του Stoner για την επικείμενη αποχώρησή του από τους αγώνες. Αλλά δεν είχε καμιά πιθανότητα να τής δοθεί η σημασία που τής πρέπει και θα απολάμβανε κάποια άλλη στιγμή.

Αναφερόμαστε στη δήλωση του Valentino Rossi, όταν ρωτήθηκε αν σχεδιάζει και αυτός την αποχώρησή του και πόσο ακόμα θα αγωνίζεται στα MotoGP. O Rossi απάντησε αμέσως ότι δεν σχεδίαζε να ακολουθήσει το παράδειγμα του αυστραλού πρωταθλητή και ότι θα ήθελε να μείνει δύο ακόμα χρόνια στο πρωτάθλημα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω από που ξεκινάνε όλες αυτές οι ειδήσεις, γιατί δεν έχω μιλήσει ποτέ για απόσυρση και σίγουρα θέλω να αγωνιστώ στα MotoGP, τα επόμενα δύο χρόνια», δήλωσε ο Rossi στην καθιερωμένη προ-αγώνα συνέντευξη Τύπου στο Le Mans, την περασμένη Πέμπτη.

Αυτό σημαίνει ότι ο Rossi θέλει να υπογράψει ένα ακόμα διετές συμβόλαιο με κάποια ομάδα MotoGP και παρότι η Ducati βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών του, η αποχώρηση του Stoner ανοίγει νέες προοπτικές.

Κάποιος πρέπει να αντικαταστήσει τον πρωταθλητή. Θα είναι ο Lorenzo ή ο Rossi; Ο Marquez, πάρει-δεν-πάρει το πρωτάθλημα Moto2 θα ανέβει κατηγορία, αλλά σαν rookie δεν θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί με εργοστασιακή ομάδα.

Οι προοπτικές των συνδυασμών γίνονται τώρα ανεξάντλητες. Αν φύγει ο Lorenzo, και ο Spies δεν ανεβάσει την απόδοσή του, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τον Dovi, ή μήπως τον Crutchlow, ή μήπως και για τους δύο;

Οι alien ξαφνικά λιγόστεψαν και θα «σφαχτούν» ομάδες στα πόδια τους. Θυμίζουμε ότι στα τέλη του 2003 ο Rossi δεν είχε φύγει από τη Honda υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ωστόσο πρόσφατα ο αξιότιμος Shuhei Nakamoto, αφεντικό της ομάδας HRC MotoGP, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την επιστροφή του «Doctor» στις τάξεις της ομάδας.