Ήταν μια συγκέντρωση προς τιμή του Marco Simoncelli στην πίστα του Brno στη διάρκειά της οποίας καταγράφηκε ένα νέο ρεκόρ. Οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές που οδήγησαν ταυτόχρονα ένα γύρο μέσα σε πίστα.

Χίλια τριακόσιοι σαράντα εννιά αναβάτες γύρισαν το πρωί της Κυριακής 15 Απριλίου στη πασίγνωστη πίστα της Τσεχίας. Πρόκειται για έναν αριθμό κατά 21 φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό συμμετοχών στο GP της Τσεχίας.

Οι συμμετέχοντας σχημάτισαν μια «κολώνα», δηλαδή στοιχήθηκαν σε τετράδες και πεντάδες, παρόλα αυτά το μήκος της παράταξης σχεδόν κάλυψε όλη την πίστα. Δηλαδή είχε μήκος κοντά στα 5.403 μέτρα!

Η παρέλαση ήταν ανοιχτή για όλους και για κάθε είδος μοτοσυκλέτας. Επικεφαλής ήταν ο αναβάτης της Cardion στα MotoGP, Karel Abraham, που είναι και ο γιος του ιδιοκτήτη της πίστας του Brno. Μαζί με τον επίσης τσέχο ταλαντούχο νεαρό οδηγό της Moto3, Jakub Kornfeil, o 22χρονος τοπικός σταρ των αγώνων δήλωσε ότι ξεκινώντας για το δεύτερο γύρο, βρέθηκε έκπληκτος μπροστά στην ουρά της παρέλασης!

«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι υπέροχο», σχολίασε ο Abraham. «Ήταν μία από τις πρώτες ευκαιρίες των μοτοσυκλετιστών να συναντηθούν, μετά τη νάρκη του χειμώνα. Και το Brno είναι ιδανική πίστα για τέτοια δρώμενα».

Τη διαδικασία καταγραφής των αναβατών για την ανάδειξη του ρεκόρ είχε αναλάβει η Λέσχη Φίλων του Karel Abraham. Κάθε αναβάτης παρέλαβε ένα ειδικό αυτοκόλλητο με το λογότυπο της πίστας του Brno και έτσι ο αριθμός των μοτοσυκλετιστών καθορίστηκε με βάση το πόσα αυτοκόλλητα διατέθηκαν.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Είμαι ενθουσιασμένη που ήρθε τόσος κόσμος, ακόμη και από άλλες χώρες, παρότι ο καιρός ήταν κάθε άλλο παρά ιδανικός. Ελπίζουμε ότι πολλοί από αυτούς θα θελήσουν να ξανάρθουν στην πίστα, κατά τη διάρκεια του αγώνα MotoGP», δήλωσε η Ivana Ulmanová, διευθύντρια της πίστας του Brno.