Ένα ταξίδι στους άδειους δρόμους της «πόλης του φωτός» μέσα από τα μάτια ενός οδηγού είναι το θέμα της πρωτότυπης ταινίας μικρού μήκους «C’était un rendez-vous» («Ήταν ένα ραντεβού»).

Το περίεργο αυτό φιλμ γυρίστηκε το 1976, έχει διάρκεια μικρότερη των 10 λεπτών και ουσιαστικά πρόκειται για μία και μόνο λήψη μιας κάμερας τοποθετημένης από τον σκηνοθέτη Claude Lelouch στον προφυλακτήρα ενός αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο ακολουθεί μια διαδρομή περνώντας από διάσημα μνημεία του Παρισιού στις 5.30 τα ξημερώματα και οι μόνοι ήχοι που ακούγονται είναι αυτοί από τη μηχανή του οχήματος, την αλλαγή των ταχυτήτων και των τροχών.

Το αυτοκίνητο που μας ταξιδεύει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι η παρακάτω εικονιζόμενη Mercedes-Benz 450SEL 6.9.

Ωστόσο, ο ήχος του κινητήρα είναι τελείως αταίριαστος με αυτόν της Mercedes. Πολλοί υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μιξάζ και ότι ο ήχος προέρχεται από μια Ferrari 275GTB που μπορείτε να δείτε παρακάτω, που άλλωστε ο σκηνοθέτης ήταν κάτοχος μιας τέτοιας.

Όσο για την ταχύτητα, οι υπολογισμοί -βάσει της απόστασης που διάνυσε και του χρόνου- προτείνουν ότι δεν ξεπέρασε τα 140 χλμ/ώρα.

Δείτε το χάρτη της διαδρομής καθώς και την ταινία…