Ανακοινώθηκε σήμερα η διαδρομή για την 35η έκδοση του rally «Dakar», που θα διεξαχθεί του χρόνου από τις 5 ως τις 20 Ιανουαρίου στη Ν. Αμερική.

Η εκκίνηση θα δοθεί στην Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού. Μετά από χιλιάδες χιλιομέτρων και μια παράκαμψη μέσα από την Αργεντινή, ο αγώνας θα τερματιστεί στην πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγο.

Το 2013 θα είναι η 5η χρονιά που ο αγώνας «Dakar» διεξάγεται μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, την έρημο Σαχάρα και το ίδιο το λιμάνι του Dakar.

Παρότι γίνεται προσπάθεια επιστροφής στην Αφρική –κυρίως από τις κυβερνήσεις των κρατών της αφρικανικής διαδρομής του αγώνα – το 2013 θα είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά που ο αγώνας θα διεξαχθεί και πάλι στη Νότια Αμερική.

Το Dakar μετακόμισε στην Νότια Αμερική το 2009 για λόγους ασφαλείας και παρότι οι λόγοι αυτοί δεν συντρέχουν πια, η οργάνωση δείχνει να έχει βολευτεί στην οροσειρά των Άνδεων…

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μέσα από μια αναδρομή σε αφρικάνικές εκδόσεις του αγώνα, την απεραντοσύνη του τόπου, την προσπάθεια, τον πόνο, την ένταση, την αγωνία, την επιμονή, την απογοήτευση, το κουράγιο και τις δυσκολίες που βιώνουν όλοι αυτοί οι μικροί ήρωες που ζουν το όνειρό τους στον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου.