Η Ιταλία είναι η πατρίδα της μόδας. Και, είτε το θέλουμε, είτε όχι, τα αυτοκίνητά της είναι από τα κορυφαία στον τομέα του design. Και για του λόγου το αληθές δεν έχει κάποιος παρά να δει τις πρώτες φωτογραφίες του UP Design Vittoria. Ένα supercar δια χειρός του ταλαντούχου Ιταλού σχεδιαστή Umberto Palermo.

Ο Ιταλός σχεδιαστής Umberto Palermo παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μπολόνια ένα video teaser του Vittoria, ενός πρωτότυπου μοντέλου το οποίο κάνει πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου Κατάρ.

Το ιταλικό supercar συνδυάζει την κομψότητα και τις σπορ γραμμές με την φουτουριστική σχεδίαση που παραπέμπει σε αιχμή του δόρατος. Η έκδοση παραγωγής θα προσφέρει εσωτερικό χώρο για δύο άτομα και θα μετρά 4.750 χιλιοστά σε μήκος, 1.250 χιλιοστά ύψος και πλάτος 1.960 χιλιοστά.

Το Vittoria έχει αναπτυχθεί σε επάνω σε μια υβριδική πλατφόρμα η οποία αποτελείται από ένα κινητήρα βενζίνης V8 και έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως, δεν υπάρχει καμία αναφορά για την πραγματική δύναμη και ροπή του μοντέλου. ‘Ένα από τα λίγα πράγματα που αφορούν στο υβριδικό σύνολο έχει να κάνει με την ανάκτηση ενέργειας που θα επιτυγχάνεται κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος.

Η ιταλική εταιρία σχεδίασης, UP Design, πίσω από την οποία βρίσκεται ο Umberto Palermo, έχει φτιάξει στο παρελθόν δύο ακόμη πρωτότυπα μοντέλα, το Era το 2009 και το Sofia το 2010. Σε σχέση όμως με αυτά τα δύο, το Vittoria, είναι το πρώτο 100% κατασκευής της UP.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να μάθουμε μερικές ακόμη κρίσιμες λεπτομέρειες. Το αν θα βγει στην παραγωγή το Vittoria, πότε θα γίνει (αν γίνει) αυτό και φυσικά σε πόσα αντίτυπα θα κυκλοφορήσει. Γιατί θεωρείται μάλλον απίθανο να το δούμε σε τριψήφιο αριθμό αντιτύπων.

Πηγή: auto24.gr