Στην έκθεση του Τόκιο βρέθηκε το υβριδικό plug-in πρωτότυπο crossover της Mitsubishi, το PX-MiEV II, το οποίο αποτελεί την εξέλιξη του προ διετίας concept PX-MiEV.

Με μία πρώτη ματιά, το νέο πόνημα των Ιαπώνων μοιάζει σχεδόν απαράλλαχτο από το προ διετίας concept. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική θεώρηση μας αποκαλύπτει μερικές διαφορές, όπως στους προφυλακτήρες, στα φωτιστικά σώματα, στην πίσω πόρτα και στους τροχούς. Οι αλλαγές αυτές, αν και μικρής έκτασης, μάλλον μας αποκαλύπτουν μία πρόθεση για παραγωγή του μοντέλου.

Η λογική της υβριδικής τεχνολογίας του plug-in crossover πρωτότυπου της Mitsubishi παρέμεινε η ίδια, αλλά άλλαξαν τα «συστατικά» της. Αυτή τη φορά, αντί για το μοτέρ των 1,6 λτ., χρησιμοποιήθηκε το 4κύλινδρο 2λιτρο MIVEC μηχανικό σύνολο, το οποίο αποδίδει 95 ίππους.

Ο κινητήρας βενζίνης συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 80 ίππων, τα οποία είναι τοποθετημένα το ένα μπροστά και το άλλο πίσω. Αυτά επιτρέπουν στο πρωτότυπο crossover να κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό για 50 χλμ. Η συνολική αυτονομία του PX-MiEV II υπερβαίνει τα 800 χλμ., κάτι που μεταφράζεται σε μία μέση κατανάλωση 1,7 λτ./100 χλμ.

Πηγή: autotriti.gr