Σε λίγους μήνες και με μοτέρ 210 ίππων θα παρουσιαστεί επίσημα το νέας γενιάς Type R, βασισμένο στην καινούρια γενιά του Civic που έδειξε η Honda στην Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβρη.

To Τype R αποτελεί πραγματικό σύμβολο των σύγχρονων ιαπωνικών GTι και φυσικά η Honda δεν διατίθεται να το αφήσει στην άκρη. Έτσι, με φόντο την πρόσφατη παρουσίαση της νέας γενιάς του Civic, η Honda ετοιμάζει και την κορυφαία Type R έκδοση αυτού, η οποία μάλιστα αναμένεται και πάλι να είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

Όπως αποκαλύπτει αυτές τις ημέρες ο ευρωπαϊκός Ειδικός Τύπος, το νέο Civic Type R θα φέρει και αυτό 2λιτρο μοτέρ βενζίνης όπως ο προκάτοχός του, αυτή τη φορά όμως θα χρησιμοποιεί και υπερτροφοδότηση! Η ισχύς του θα είναι 213 ίπποι και θα συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 6,5 δευτερόλεπτα.

Με την προσθήκη της υπερτροφοδότησης, οι μηχανικοί της Honda θέλουν να πετύχουν αυξημένη ροπή και καλύτερες επιδόσεις, σε συνδυασμό με περισσότερο ελεγχόμενες εκπομπές CO2. Σε επίπεδο «στησίματος», όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν πως και το νέο Type R θα έχει σπορ προσανατολισμό και η γκάμα του αναμένεται πως θα έχει εκδόσεις και με μπλοκέ διαφορικό. Εκτός απροόπτου, το λανσάρισμά του στην αγορά αναμένεται μέχρι το 2013.

Πηγή: autotriti.gr