Μετά τη νίκη της Ford στο Ραλι Αυστραλίας, ο Malcolm Wilson δηλώνει πως η ομάδα είναι αρκετά ανεβασμένη ψυχολογικά. Η Ford είχε να κερδίσει από το Ράλι της Σουηδίας και έχουν μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Έτσι, η τελευταία νίκη τους έφερε πιο κοντά στην πρωτοπόρο Citroen στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με τη διαφορά να είναι στους 62 βαθμούς.

Να θυμίσουμε ότι στον τελευταίο αγώνα, η Ford έδωσε εντολή στον Jari Matti Latvala να καθυστερήσει, ώστε ο ομόσταυλός του Mikko Hirvonen να περάσει και να πάρει τη δεύτερη θέση. Η νίκη αυτή, έφερε τον Φιλανδό μόλις 15 βαθμούς πίσω από τον Sebastien Loeb.

Ο Wilson αναφέρει πως όλοι η ομάδα νιώθει πολύ καλά ψυχολογικά και ήρθε την κατάλληλη χρονική στιγμή. Η ομάδα είχε δουλέψει πολύ σκληρά τη τελευταία περίοδο και η νίκη δεν ερχότανε, έτσι όταν επιτέλους ήρθε, ένιωσαν όλοι μεγάλη ανακούφιση. Επίσης, δήλωσε ότι αφού έβλεπαν όλοι τόσο καιρό να μην έρχεται η νίκη, άρχισαν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει, ειδικά όταν η ήττα ήταν μεγαλύτερες του μισού λεπτού.

Πηγή: autotriti.gr