Μια ακόμη παγκόσμια πρεμιέρα για την Peugeot, με την εμφάνιση του HX1 Concept Car στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Η νέα δημιουργία της γαλλικής εταιρείας φιλοδοξεί να φέρει καινοφανείς προτάσεις στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της αεροδυναμικής και του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων. Και φυσικά, σε ό,τι αφορά τις επιλογές από πλευράς μηχανικού συνόλου, κυρίαρχη είναι η τεχνολογία «HYbrid4», από την οποία η Peugeot περιμένει πολλά.

Στο κεφάλαιο της αρχιτεκτονικής, το «ΗΧ1» έχει αναπτυχθεί με πολυμορφική φιλοσοφία και πρωτοποριακό άνοιγμα θυρών, που αναδεικνύει και αξιοποιεί στο έπακρο τους εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το παράδειγμα του HR1 Concept Car (που είδαμε για πρώτη φορά το 2010 στο Παρίσι). Ο αεροδυναμικός του συντελεστής είναι μόλις 0.28 Cd.

HYbrid4

Το HX1 υιοθετεί την τεχνολογία κινητήρα HYbrid4, την πρώτη στον κόσμο που συνδυάζει τετρακίνηση, κινητήρα εσωτερικής καύσης diesel και ηλεκτροκινητήρα. Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένο το μηχανικό σύνολο πετρελαίου των 2.2 λίτρων, απόδοσης 204 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Με τον προαναφερόμενο κινητήρα συνεργάζεται ένας ηλεκτροκινητήρας 95 ίππων, ανεβάζοντας τη συνδυασμένη απόδοση του γαλλικού concept car στους 299 ίππους. Οι εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα που εξάγονται στην ατμόσφαιρα, σε αυτή την περίπτωση, είναι μόλις 83 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Όταν λειτουργεί μόνο ο ηλεκτρικός κινητήρας, η συνολική διανυόμενη απόσταση που μπορεί να καλύψει το αυτοκίνητο είναι 30 χιλιόμετρα, στα οποία βέβαια οι ρύποι είναι μηδενικοί.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος: 4.954 χλστ.
Πλάτος: 1.990 χλστ.
Ύψος: 1.373 χλστ.

Πηγή: 4troxoi.gr