H Porsche Cajun θα είναι διαθέσιμη και με ένα νέο πανίσχυρο πετρελαιοκινητήρα, ισχύος 313 ίππων. Με αυτόν τον τρόπο, το νέο upper class crossover της πολυτελούς γερμανικής φίρμας που θα τοποθετηθεί πιο κάτω από την Cayenne, υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές C02.

Αν και η Porsche κρατάει ακόμη μυστικά αρκετά στοιχεία για την επερχόμενη Cajun, το νέο crossover της φίρμας που θα αναλάβει το ρόλο της μικρής Cayenne, μια νέα αναφορά κάνει λόγο για τη διάθεση του μοντέλου με έναν πανίσχυρο turbodiesel κινητήρα.

Η Cajun λοιπόν θα εφοδιαστεί με έναν 3λιτρο V6 κινητήρα απόδοσης 313 ίππων, αν και περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κτηνώδης ροπή των 650 Nm! Ενδεικτικά στοιχεία για την μέση κατανάλωση δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά αυτή δεν αναμένεται να είναι πάνω από 7,5 λτ./100 χλμ. Ο κινητήρας βασίζεται σε αυτόν που έχει εξελίξει η Audi και αντικαθιστά τον τρέχοντα 3,0 V6 κινητήρα της Porsche που αποδίδει 245 ίππους και 550 Nm ροπής και κινεί σήμερα την πετρελαιοκίνητη Cayenne. Πληροφορίες θέλουν τον νέο κινητήρα να κάνει το ντεμπούτο του, όχι στην Cajun, αλλά στο ανανεωμένο Audi Q5, που είναι στα σκαριά.

Πηγή: autotriti.gr