Μετά το λανσάρισμα του στις αγορές της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, η νέα, 8η κατά σειρά, γενιά του Mitsubishi Fuso Canter παρουσιάστηκε στην Αυστραλία ενώ σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η ιαπωνική εταιρεία, προς το τέλος του έτους αναμένεται και στις αγορές της ΕΕ.

Στο σαλόνι επαγγελματικών οχημάτων του Brisbane (5-8 Μαΐου) πραγματοποιήθηκε το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Mitsubishi Fuso Canter στην αγορά της Αυστραλίας, της 3ης κατά σειράς μεγάλης αγοράς όπου το νέο ελαφρύ ιαπωνικό φορτηγό ξεκινά την εμπορική του πορεία μετά την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις της 8ης κατά σειρά γενιάς του Canter με μεικτό βάρος από 3,5- 7,5t. στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν προς το τέλος του τρέχοντος έτους ενώ με την ολοκλήρωση του 2012 θα έχει λανσαριστεί σε 40 επιπλέον νέες αγορές.

Το νέο ελαφρύ φορτηγό της Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) θεωρείται ως ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά οχήματα της κατηγορίας του και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι θα είναι το πρώτο επαγγελματικό όχημα που θα προσφέρεται με σύστημα μετάδοσης με διπλό συμπλέκτη, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DUONICTM των 6 σχέσεων.

Προκειμένου να καλύπτει τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, το νέο Mitsubishi Fuso Canter κάνει χρήση της τεχνολογίας BlueTec που προβλέπει την πρόσμιξη διαλύματος AdBlue κατά την επεξεργασία των καυσαερίων ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο που προσφέρεται και στην ελληνική αγορά έχει μειωμένο απόβαρο έως και κατά 150 κιλά.

Το βελτιωμένο, πιο στιβαρό και σαφέστατα ελαφρύτερο πλαίσιο του, επιτρέπει στο νέο Canter να μεταφέρει υψηλότερο ωφέλιμο φορτίο και χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εκδόσεων με μεικτό βάρος 7,5t. οι οποίες επιδεικνύουν απόβαρο 2.480 κιλών (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού και του ρεζερβουάρ καυσίμου) και είναι σε θέση να υποστηρίξουν φορτίο 5.020 κιλών (βάρος υπερκατασκευής και φορτίου).

Πηγή: autotritipro.gr