Η ειδική σειρά Black Edition της Porsche, απέκτησε πριν λίγες ημέρες ένα νέο μέλος το οποίο βασίζεται στην Cayman S. Η Porsche Cayman S Black Edition έρχεται με αυξημένη ιπποδύναμη, βελτιωμένες επιδόσεις και μοναδικά στιλιστικά στοιχεία.

Η Cayman S Black τροφοδοτείται από τον γνωστό εξακύλινδρο κινητήρα μπόξερ των 3,4 λίτρων, η απόδοση του οποίου έχει αυξηθεί κατά 10 ίππους (σε σχέση με τον έκδοση Cayman S). Αυτό σημαίνει ότι η Cayman S Black αποδίδει 330 ίππους (243 kW) στις 7.400 σ.α.λ. και 370 Nm ροπής στις 4.750 rpm.

Με επιπλέον ιπποδύναμη, η Black edition της Porsche Cayman S είναι σε θέση να επιταχύνει από 0 στα 100 χολ. / ώρα σε μόλις σε 5,1 δευτερόλεπτα, το οποίο είναι το ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο γρήγορο από την κανονική Cayman S. Όσοι πάντως επιλέξουν την έκδοση που είναι εξοπλισμένη με το αυτόματο κιβώτιο PDK, θα δουν τον δείκτη του ταχύμετρου να φθάνει τα 100 χλμ. / ώρα (από θέση στάσης ) σε 5,0 δευτερόλεπτα.

Για όσους πάντως οι αριθμοί αυτοί δεν είναι αυτό που ψάχνουν, η Porsche Cayman S Black μπορεί να εξοπλιστεί με το πακέτο εξοπλισμού Sport Chrono, που περιλαμβάνει και το Launch Control. Το σύστημα αυτό επιτρέπει την Cayman S Black να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα.

Η Porsche αναφέρει ότι η τελική ταχύτητα της Cayman S Black είναι 279 χλμ/ώρα με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και 277 χλμ/ώρα με το PDK (διπλού συμπλέκτη μετάδοσης).

Η λίστα εξοπλισμού της Porsche Cayman S Black περιλαμβάνει 19 ιντσών ζάντες ελαφρού κράματος μαύρες (με ελαστικά διαστάσεων 235/35 μπροστά και 265/35 πίσω), προβολείς Bi-Xenon με δυναμική φώτα στροφής και φώτα ημέρας LED, δερμάτινα καθίσματα, κλιματισμό.

Στο επιπλέον εξοπλισμό συναντά κανείς τα κεραμικά φρένα της Porsche PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake), την ενεργή ανάρτηση PASM (Porsche Active Suspension Management) καθώς και τα σπορ καθίσματα με μνήμες.

Σύμφωνα με την Porsche οι τιμές της Cayman S Black, η οποία θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, μόλις 500, θα είναι στην Γερμανία στα 67.807 ευρώ ενώ η διάθεση του αυτοκινήτου θα αρχίσει τον Ιούλιο του 2011

Πηγή: auto24.gr