Η ιστορική ομάδα της Formula 1, Williams, ενώνει τις δυνάμεις της με τη φίρμα πολυτελείας, Jaguar, θέλοντας να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό και φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο, το X-C75.

Το μέλλον της αυτοκίνησης επιβάλλει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να βγάζουν στην παραγωγή τους μοντέλα με χαμηλή εκπομπή ρύπων.

Βάσει, λοιπόν, αυτού του σκεπτικού η Jaguar αναμένεται να προχωρήσει τα σχέδιά που παρουσίασε στο Παρίσι πέρυσι, ξεκινώντας την παρασκευή του ιδιαίτερου μοντέλου.

Η Jaguar συνεργάζεται με την Williams F1 με σκοπό να χρησιμοποιήσει το υβριδικό σύστημα κίνησης, ευελπιστώντας ότι το μοντέλο θα βγει στην αγορά το 2013.

Η τιμή του θα κυμαίνεται από 700.000 λίρες-900.000 λίρες, τιμή που θα εξαρτάται από τους φόρους που θεσπίζει κάθε κράτος.

Αναφορικά με τις επιδόσεις του, η Jaguar δεν έχει προχωρήσει σε δημοσιοποίηση τεχνικών χαρακτηριστικών, ωστόσο βάσει των νέων κανονισμών της F1, που θα ισχύουν από το 2013, η Williams θα πρέπει να χρησιμοποιεί τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6 λίτρων.

Παράλληλα, η Jaguar έχει αποκαλύψει ότι το C-X75 θα είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής του κόσμου, φτάνοντας στα 96 χλμ. / ώ. στα πρώτα 3 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τα 300 χλμ./ώ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) υπολογίζονται κάτω από 99 g/Km.

Πηγή: auto24.gr