Στη φετινή Mazda Fan Festa που έγινε στην Ιαπωνία, η Mazda αποκάλυψε την επετειακή έκδοση του MX-5 Miata, που ονομάζεται Roadster στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας.

Η ειδική έκδοση του MX-5 Miata για τα 35 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε είναι ξεχωριστή, αλλά παρά την ιδιαιτερότητά της, αναμένεται να κυκλοφορήσει κανονικά, χωρίς περιορισμούς στην παραγωγή.

Το «CARBUZZ» έγραψε σε δημοσίευμα ότι όλα τα μοντέλα θα διαθέτουν ειδική ένδειξη στα δεξιά με τον σειριακό αριθμό του αυτοκινήτου και τη λεζάντα: 35th Anniversary Edition.

Επίσης, θα κυκλοφορήσει σε ειδικό χρώμα που ονομάζεται Artisan Red Premium Metallic, μια πιο σκούρα και βαθιά απόχρωση σε σύγκριση με το δημοφιλές χρώμα Soul Red της Mazda. Μάλιστα, είναι η τέταρτη βαφή που δημιούργησε η εταιρεία χρησιμοποιώντας την ειδική τεχνική Takuminuri.

Επιπλέον, στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι κεντημένα με τον αριθμό 35 που παραπέμπει στην επετειακή έκδοση, με το αμάξι να αποτελεί ένα ιδιαίτερο μοντέλο.

Ο Shigeki Saito, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης προϊόντων της Mazda, δήλωσε ότι το επετειακό MX-5 Miata δεν θα κυκλοφορήσει περιορισμένα, επειδή «θέλουμε όσοι δεν έχουν ακόμα ένα Roadster να τρέξουν να το αποκτήσουν».

Μέχρι στιγμής, η τιμή του παραμένει άγνωστη, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί πότε θα κυκλοφορήσει εκτός Ιαπωνίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες σε μερικές χώρες.